islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3784
EURO
34,7289
ALTIN
2.433,87
BIST
10.056,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

İsrail ile Ticaret İnsanlığa İhanet: Mazlumder’den Suç Duyurusu

İsrail ile Ticaret İnsanlığa İhanet: Mazlumder’den Suç Duyurusu
6 Mart 2024 16:30
A+
A-

İsrail ile Ticaret İnsanlığa İhanet: Mazlumder’den Suç Duyurusu

MAZLUMDER, İsrail ile Ticaret Yapan Şirketleri Yargılanmaları İçin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Şikayet Etti

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), işgalci İsrail rejimi ile ticaret yapan şirketleri tespit ederek yöneticilerinin yargılanmaları talebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Dernek, İsrail’in Filistin topraklarını işgal ederek on binlerce insanın ölümüne ve yüzbinlerce insanın yaralanmasına neden olduğunu vurgulayarak, ticari ilişkilerin insanlık suçuna ortaklık anlamına geldiğini söyledi.

MAZLUMDER Genel Başkanı Kartal: “İsrail, Açık Hapishane Haline Getirdiği Gazze’ye Ticaret Yoluyla İhanet Ediyor”

MAZLUMDER Genel Başkanı Kaya Kartal, İsrail’in Gazze’yi açık hava hapishanesine çevirerek insani yardımların ulaşmasını engellediğini ifade etti. Kartal, özellikle Ocak ve Şubat 2024 verilerine dayanarak, İsrail ile ticaretin artarak devam ettiğini belirterek, bu ticaretin kirli ve suç teşkil ettiğini dile getirdi. Gazze’ye yönelik saldırıların başladığı tarihten bu yana Türkiye’den yapılan ticaretin, soykırıma ve işgal suçlarına ortaklık etmek anlamına geldiğini vurguladı.

 İsrail İle Ticaretin Artışı: “Kirli Ticaret ve İnsan Hakları İhlali”

MAZLUMDER Genel Başkanı, suç duyurusu dilekçelerini aynı zamanda ticaretin devam ettiği liman şehirlerinin savcılıklarına göndereceklerini açıkladı. Kartal, yapılan ticaretin, işgalci İsrail ordusuna hammadde ve mühimmat temin ederek soykırıma katkı sağladığını belirterek, bu eylemlerin insan hakları ihlali olduğunu ifade etti. Ticaretin devam etmesi durumunda, şirket yöneticilerinin ve gerçek kişi tacirlerin sorumlu tutulmalarını talep etti.

Suç Duyurusunun Ardından Avukatlar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Başvurdu

MAZLUMDER’in suç duyurusunun ardından, dernek avukatları dilekçeleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu. Suç duyurusu, İsrail ile yapılan ticaretin insanlık suçu olduğunu belirterek, sorumluların adalet önüne çıkarılması talebiyle yapıldı. Avukatlar, soruşturmanın sonuçlarına göre işgal ve soykırıma destek veren kişilerin tespit edilerek sorumlu tutulmalarını beklediklerini ifade etti.

Uluslararası Sözleşmelere Rağmen Devam Eden Ticaret: MAZLUMDER, Adalet İstiyor

MAZLUMDER, uluslararası sözleşmelere ve Birleşmiş Milletler kararlarına rağmen devam eden İsrail ile ticaretin durdurulması ve sorumluların cezalandırılması için çağrıda bulunuyor. Dernek, işgalci İsrail’in insan hakları ihlallerine karşı duruşunu sürdürerek, Türkiye’den yapılan ticaretin bir an önce durdurulması için yetkililere çağrıda bulunuyor.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.