islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5433
EURO
34,9184
ALTIN
2.430,06
BIST
9.709,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İsrail Körfez Ülkelerini Resmen Kontrolüne Aldı

İsrail Körfez Ülkelerini Resmen Kontrolüne Aldı

Arap dünyasındaki Filistin ihaneti gün geçtikçe çerken kirli yüzünü daha da net gösteriyor. FKÖ’nün ihanetinden sonra diğer Arap şeyhlik ve krallıklarının da aynı ihanet içerisinde olduğu ortaya çıkıyor.

Körfez ülkelerindeki diktatörlükten Bahreyn’in de Siyonist terör devleti İsrail ile çok yönlü gizli ilişkiler içerisinde olduğu ortaya çıktı. Körfez diktatörlüklerinden Bahreyn, İsrail ile yürüttüğü kirli gizli ilişkisini açıktan yürütmeye başladı. Yıllarca Filistin davasını güttüğünü ifade eden Bahreyn diktatörlüğü, İsrail’in Siyonist başbakanı Naftali Bennet’i dün gece ağırladı. Böylece Siyonist bir lider resmi olarak Bahreyn’e de girmiş oldu

Siyonist Başbakan Bennet’i Bahreyn diktatörlüğünün başkenti Manama’da vardığında Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid El-Zayani ve Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanı Zayed Raşid Al-Zayani tarafından karşılandı.

Bennett, Bahreyn diktatörü Hamad bin Isa El Halifa ve ülkenin veliaht prensi ve başbakanı Salman bin Hamad El-Khalifa ile görüşecek.

Bennett yola çıkmadan önce gazetecilere verdiği demeçte, “Bu heyecan verici bir olay” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu fırtınalı dönemde bölgemizden bir işbirliği, iyi niyet ve tehditlere karşı ortak bir duruş mesajı gelmesi önemlidir.”

Siyonist Bennett ve diktatör Salman , Kasım ayında İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen COP26 iklim konferansının oturum aralarında bir araya geldi ve burada veliaht prens başbakanı ülkeyi ziyaret etmeye davet etmişti.

Bennett’in ofisinin bildirdiğine göre Siyonist Başbakan bugün Bahreyn diktatoryasının başkentinde Eylül 2020’de Abraham Anlaşmalarının bir parçası olarak bir normalleşme anlaşması imzaladıktan sonra ülkeler arasındaki ikili ilişkileri derinleştirme toplantıları düzenleyecekler.

Bennett’in ayrıca Bahreyn’in maliye, dışişleri, sanayi ve ulaştırma bakanlarının yanı sıra küçük yerel Yahudi cemaatinin üyeleriyle de görüşmesi planlanıyor.

Ağustos 2021’de Bahreyn’deki 50 kişilik Yahudi cemaati , 74 yıl aradan sonra Manama’daki sinagogda ilk Şabat ayinlerini gurbetçi Yahudiler ve diplomatlar eşliğinde gerçekleştirmişti.

Şubat ayı başlarında, Savunma Bakanı Benny Gantz da bu diktatörlüğü ziyaret etmiş ve Bahreynli mevkidaşı ile bir mutabakat zaptı imzalamıştı. Siyonist Gantz’ın ofisinin basına verdiği bilgilere göre, mutabakat zaptı “istihbarat işbirliğini ilerletmeye, tatbikatlar için bir çerçeveye ve ülkelerin savunma sanayileri arasındaki işbirliğine yardımcı olacak.”

Geçen hafta, İsrail’in Bahreyn’deki resmi bir göreve bir deniz subayı göndereceği ve potansiyel olarak bir Arap ülkesinin konuşlanmış bir İsrail askeri ileri gelenine ilk kez açık bir şekilde ev sahipliği yaptığına dair haberler çıktı.

Channel 13’ün bildirdiğine göre, adı açıklanmayan subay, önümüzdeki haftalarda  Bahreyn diktatörlüğüne seyahat edecek ve burada garnizonda bulunan ABD 5. Filosu için irtibat görevlisi olarak görev yapacak.

Basra Körfezi’ndeki diğer ülkelerden biraz daha az etkili olan petrol zengini Bahreyn, bölgede hâlâ önemli bir oyuncu olarak görülüyor. Donanmasının 5. Filosunu ada ülkesinde üsleyen ABD ordusuyla derin bir ilişki sürdürüyor.

ETİKETLER: Siyonizm
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.