islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5847
EURO
35,0105
ALTIN
2.462,26
BIST
9.883,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Nazarbayev Ailesinin Emlak İmparatorluğu Ortaya Çıktı

Nazarbayev Ailesinin Emlak İmparatorluğu Ortaya Çıktı
28 Ocak 2022 13:53
A+
A-

Kazakistan’ı 1991-2019 yılları arasında yöneten Nursultan Nazarbayev ve ailesine ait çok sayıda malikane ortaya çıkarıldı. Asya’daki Türk devletleri üzerine çalışmaları ve raporlarıyla tanınan Radio Free Europe/Radio Liberty’de (RFE/RL) yer alan rapora göre İspanya, İsviçre, Fransa, İngiltere, ABD gibi birçok ülkede Nazarbayev ailesine ait çok sayıda mülk bulunuyor. Bunların arasında görkemli malikaneler ve yüksek katlı binaların varlığı dikkat çekiyor. Mülkler çoğunlukla doğrudan Nursultan Nazarbayev’e ait değil. Genel olarak Nazarbayev’in kızı, damadı, kardeşi gibi kişiler bu mülklerin sahibi olarak görünüyor.

NURSULTAN NAZARBAYEV KİMDİR

6 Temmuz 1940 tarihinde Kazakistan, Almatı, Kaskelde doğmuştur. Lise öğrenimini bitirdikten sonra bir maden ocağına girip maden işçisi olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Ukrayna’ya gitti. 1962-65 yılları arasında Karagandı Üniversitesi, Metalurji bölümünü dışarıdan okuyarak bitirdi. Aynı bölümün yüksek eğitim kısmına devam etti ve 1967’de mühendis metalurji uzmanı olarak bitirdi. 1 Aralık 1991 tarihinde oyların %98,7’sini alarak Kazakistan’ın halk tarafından seçilen ilk devlet başkanı oldu. 29 Nisan 1995 tarihinde Kazakistan’da yapılan referandum ile görev süresi 1996 yılında bitecek olan Nursultan Nazarbayev’in görev süresinin 2000 yılına kadar uzatılması kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.