islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4643
EURO
34,7320
ALTIN
2.435,54
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İsrail Meclisinde ‘aile birleşimi’ yasasının oylanması bekleniyor

İsrail’de “aile birleşimi” olarak bilinen ve İsrail vatandaşı Filistinlileri hedef alan tartışmalı yasanın süresinin uzatılması için bugün Mecliste oylama yapılması öngörülüyor.

İsrail Meclisinde ‘aile birleşimi’ yasasının oylanması bekleniyor

İsrail’de “aile birleşimi” olarak bilinen ve İsrail vatandaşı Filistinlileri hedef alan tartışmalı yasanın süresinin uzatılması için bugün Mecliste oylama yapılması öngörülüyor.

AA – Ülkede 13 Haziran’da Başbakan Naftali Bennett liderliğinde kurulan koalisyon hükümeti ilk ciddi sınavını vermeye hazırlanıyor.

Bennett hükümeti, İsrail vatandaşı Filistinliler ile işgal altındaki Batı Şeria veya abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler arasında yapılan evliliklerin ardından “aile birleşimini” zorlaştıran yasanın süresini uzatmayı planlıyor.

Yerel basında yer alan haberlere göre, koalisyon hükümetinde çatlağa neden olan yasanın süresinin uzatılması için bugün Mecliste oylama yapılması bekleniyor.

Ancak koalisyon ortaklarından sol görüşleriyle öne çıkan Meretz Partisi, yapılacak oylamada “hayır” oyu vereceğini açıkladı.

İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden ve koalisyon hükümetinin ortaklarından Birleşik Arap Listesi de yasanın süresinin uzatılmasını desteklemeyeceğini duyurdu.

Muhalefet destek vermezse yasanın uzatılması zor görünüyor

120 sandalyeli Mecliste 60 milletvekilinin desteğiyle kurulan Bennett hükümeti, söz konusu yasanın süresinin uzatılması için muhalefet partilerinin desteğine ihtiyaç duyuyor.

Eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun partisi Likud’un öncülük ettiği muhalefetin ise yasanın süresinin uzatılmasına destek verip vermeyeceği henüz bilinmiyor.

İsrail’deki tartışmalı “aile birleşimi” yasası

İsrail’de ilk olarak 2003’te kabul edilen ve her yıl uzatılan tartışmalı “aile birleşimi” yasası İsrail vatandaşı Filistinlileri hedef alıyor.

Söz konusu yasa, İsrail vatandaşı Filistinliler ile işgal altındaki Batı Şeria veya abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler arasında yapılan evliliklerin ardından “aile birleşimini” zorlaştırıyor.

Birçok insan hakları kuruluşu tarafından “ırkçı” olarak addedilen yasa, Meclisteki oylamada uzatılmazsa yarın yürürlükten kalkacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.