islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2646
EURO
36,9489
ALTIN
3.031,32
BIST
8.749,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

İsrail Ordusu Gazze’nin Şücaciye Bölgesinden Çekildi

İsrail Ordusu Gazze’nin Şücaciye Bölgesinden Çekildi
11 Temmuz 2024 14:15
A+
A-

İsrail Ordusu Gazze’nin Şücaciye Bölgesinden Çekildi

Şucaiyye’den Çekilme ve Tahribat

İsrail ordusu, iki hafta süren yoğun saldırıların ardından Gazze’nin kuzeyindeki Şucaiyye bölgesinden çekildi. Ordu radyosunun haberine göre, bölgede 8 yer altı tüneli imha edildi ve silahlı kişiler gözaltına alındı. Ayrıca, silah depoları ele geçirildi. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun çekilmesi sonrası Şucaiyye’de büyük yıkım olduğunu belirtti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bölgede hasarlı askeri araçların bırakıldığı görüldü. Filistinliler, İsrail ordusunun çekildiği bölgelere dönmeye başladı.

Kuzey Gazze’de Artan Saldırılar

Hamas ve Tel Aviv arasındaki ateşkes müzakereleri sürerken, İsrail ordusu Gazze’nin kuzeyindeki saldırılarını artırdı. Refah’ta da saldırılar yoğunlaşırken, Gazze kentinde defalarca yerinden edilen Filistinliler tekrar göçe zorlandı. İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlilerin Deyr el-Belah’a göç etmelerini istedi. 2,3 milyon kişinin yaşadığı Gazze Şeridi’nde zorunlu göç, Filistinlilerin hayatının bir parçası haline geldi.

Gazze’nin Güneyindeki Zorunlu Göç

Saldırıların başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana, Gazze’deki Filistinlilerin yaklaşık 2 milyonu zorla yerinden edildi. İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle, milyonlarca Filistinli defalarca göç etmek zorunda kaldı. Gazze’nin güneyindeki Han Yunus ve Refah’a sığınan Filistinliler, tekrar tekrar yerinden edildi. İsrail ordusu, bölge halkını zorunlu göçe sürüklemeye devam ediyor. Binlerce Filistinli, yanlarına alabildikleri birkaç parça eşya ile rutin hale gelen zorunlu göç için bir bölgeden diğerine sürülüyor.

Sosyal Medyada Paylaşılan Görüntüler

Sosyal medyada, İsrail ordusunun bıraktığı hasarlı askeri araçların görüntüleri paylaşıldı. Bu görüntüler, bölgede yaşanan yıkımın boyutlarını gözler önüne seriyor. Filistinliler, yıkılmış evlerine ve işyerlerine geri dönerken, büyük bir belirsizlik ve korku içinde yaşıyorlar. Sosyal medya, bu trajediyi dünya kamuoyuna duyurmak için önemli bir platform haline geldi.

İnsani Kriz ve Uluslararası Tepkiler

Gazze’deki insani kriz, uluslararası toplumun tepkisini çekti. Birleşmiş Milletler ve diğer insani yardım kuruluşları, Gazze’ye yardım göndermek için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak, İsrail’in saldırıları nedeniyle bu yardımların ulaşması zorlaşıyor. Gazze’de yaşananlar, insan hakları ihlalleri ve savaş suçları olarak değerlendiriliyor. Uluslararası toplum, İsrail’i saldırıları durdurmaya ve müzakerelere dönmeye çağırıyor…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.