islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4447
EURO
34,7522
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İsrail Suriye’nin güneyindeki rejim bölgelerine yeniden saldırdı

İsrail Suriye’nin güneyindeki rejim bölgelerine yeniden saldırdı
Mirat Haber Ajansı

İsrail savaş uçakları Beşar Esad rejimi ve İran milislerinin konuşlandığı bölgeleri, Şam’ın başkentinin güneyinde ve Suriye’nin güneyindeki Suveyde valiliğinin yakınında vurdu. Yerel kaynaklar, İsrail’in dün gece füzelerle başlattığı hava saldırısının Suveyde’daki Radar Tugayı’nı hedef alarak teçhizata zarar verdiğini bildirdi. Ancak herhangi bir can kaybı bildirilmedi. İsrail saldırıları ayrıca Şam’ın güneyindeki Kisve ve Dimas bölgelerindeki İran milis bölgelerini de hedef aldı, ancak kayıpların boyutu belirsizdi. Rejimin resmi basın ajansı SANA, Esad milislerinin savunmasının İsrail saldırılarına yanıt verdiğini ve düşman bölgelerini hedef alan füzeler fırlattığını duyurdu.

Geçen ayın sonunda Esad Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri ve BM Güvenlik Konseyi Başkanı’na İsrail’in Suriye rejimi ve İran milislerine yönelik saldırılardan şikayetçi bir mektup gönderdi. Suriye şikayeti, İsrail savaş uçaklarının Şam kırsalındaki Nabi Habeel bölgesinde rejime ait bir hava savunma birimini bombalamasından birkaç saat sonra geldi. İsrail daha sonra bölgede askeri tatbikatlara hazırlanmak için işgal altındaki Golan Tepeleri hava sahasını kapattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.