
10 Kişiden 7’si İsrail’i Tehdit Olarak Görüyor
GENAR’ın 2025 Türkiye Raporu, Çarpıcı Sonuçları Gözler Önüne Serdi
Toplumun Geniş Kesimi Endişeli
2025 yılı Türkiye genelinde yapılan kamuoyu araştırmasına göre, halkın büyük çoğunluğu İsrail’i Türkiye için bir tehdit olarak görüyor. “İsrail’in Türkiye için bir tehdit olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna verilen yanıtlar, siyasî görüş ayrımı olmaksızın ortak bir kaygının varlığına işaret ediyor.

Yüzde 70.7 “Evet” Dedi
Ankete katılanların %70.7’si İsrail’in Türkiye için tehdit oluşturduğunu belirtti. “Hayır” diyenlerin oranı ise %29.3’te kaldı. Bu oranlar, Türkiye’de İsrail’e karşı oluşan güvenlik endişesinin ne kadar yaygın olduğunu gösteriyor.
Partilere Göre Dağılım Dikkat Çekici
Anketin en dikkat çekici bölümlerinden biri de parti seçmenlerine göre dağılım oldu. İşte 2025 yılı itibariyle İsrail’i tehdit olarak görenlerin oranları:

Bu veriler, siyasi yelpazenin her kesiminden vatandaşların İsrail’e karşı belirgin bir güvensizlik duyduğunu ortaya koyuyor.
Gazze ve Kudüs’teki Zulüm Algıyı Derinleştiriyor
İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, Gazze’deki insanlık dramı ve Kudüs’te Mescid-i Aksa’ya yapılan müdahaleler, halkın bu ülkeye karşı tehdit algısını daha da pekiştiriyor. Özellikle sivil kayıplar ve savaş suçlarına dair haberler, kamuoyunda tepkiye yol açıyor.
Toplumdan Net Mesaj: Dikkat ve Mesafe Gerekli
Araştırma, Türkiye halkının İsrail’e karşı sadece diplomatik değil, aynı zamanda stratejik bir mesafe beklediğini ortaya koyuyor. Dış politikada bu algının göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulanıyor. Giderek artan bu toplumsal farkındalık, karar vericiler için önemli bir uyarı niteliği taşıyor.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube
Bu haber toplumu yönlendirme amacıyla yapılmış olabilir. Ne alaka Türk halkı israil bu türklere ne yaptı? Arap halkı desen neyse, islam dünyası desen neyse. Neden halk bilenmek isteniyor? Bu neyin projesi?
Yahu bu kadar salaklık olurmu, neymiş efendim İsrail, Türklere ne yapmış. Daha ne yapsın. Bu ülke bu kadar kanı bozukları nereden peydahladı.