
Başkente giden yollar kapatıldı: İsrail’de rehine grevi
İsrail’de hükümetin 7 Ağustos günü gerçekleştirdiği kabine toplantısının ardından alınan “Gazze’nin tümünün ilhak edilmesi” kararı, ülkede büyük bir infiale yol açtı. Kararın duyurulmasıyla birlikte binlerce kişi sokaklara çıktı.

Başkent Tel Aviv ve Kudüs’e giden ana arterlerde yollar kapatılırken, protestocular hükümetin kararını “çılgınlık” olarak nitelendirdi. Gösterilere özellikle rehinelerin ailelerinin öncülük ettiği dikkat çekti. Aileler, hükümeti rehineleri serbest bırakmak için çaba göstermemekle suçlayarak “rehine grevi” başlattı.

Polis, barikatlar kurarak protestocuların hükümet binalarına yaklaşmasını engellemeye çalıştı. Ancak göstericilerin kalabalık ve kararlı duruşu, şehir merkezinde hayatı adeta felç etti.

Hükümet cephesinden ise henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak siyasi kulislerde, kabinenin kararına hem içeriden hem de uluslararası arenadan yoğun tepki geleceği konuşuluyor.
Göstericiler, rehinelerin kurtarılmasına odaklanılması gerektiğini vurgulayarak hükümete çağrıda bulundu: “Gazze’yi ilhak etmek değil, insanlarımızı geri getirmek önceliğimiz olmalı.”

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube