islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3656
EURO
35,1270
ALTIN
2.324,44
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İsrail’e o ülkede soğuk duş!

İsrail’e o ülkede soğuk duş!
14 Ağustos 2017 12:29
A+
A-

Nelson Mandela’nın son partisi olan iktidar partisi ANC’nin milletvekilleri, parlamentoyu ziyaret etmek isteyen İsrailli heyetin talebini reddetti.

Parlamentodaki 400 koltuğun 249’unu elinde bulunduran ANC partisi, İsrail heyetinin görüşme talebini reddetti. Nelson Mandela’nın torunu Mandla Mandela, ret kararı hakkında “İsrail meclisinden bir heyetin ziyaret talebini reddeden Parlamento’nun kararını kutluyorum. Parlamento, bu hareketiyle Madiba’nın (Mandela’nın kabile adı) Filistin davasındaki bağlılığına sadık kaldığını gösterdi” açıklamasını yaptı.

Kendisi de bir parlamento üyesi olan Mandla, aynı zamanda ANC parti yönetim kuruluna İsrail’in talebini reddettiği ve dik duruş sergilediği için minnettarlığını ifade ederken, İsrailli heyetin ülkeye erişimini engelleme yönünde baskının artırılmasını çağrısında bulundu.

Karar, birçok insan hakları örgütü ve siyasi parti tarafından sevinçle karşılandı. Bir insan hakları örgütü ve Filistin’le dayanışma organizasyonu olan BDS Güney Afrika da kararı sevinçle karşılayan gruplar arasında.

Kaynak: Middle East Monitor

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.