islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2897
EURO
34,7104
ALTIN
2.433,35
BIST
9.995,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

İSRAİL’İ BİZ KURDUK DİYEN JAKOB ROTHSCHİLD ÖLDÜ

İSRAİL’İ BİZ KURDUK DİYEN JAKOB ROTHSCHİLD ÖLDÜ
27 Şubat 2024 13:00
A+
A-

İsrail’i biz kurduk’ diyen, dünyanın en zengin ailelerinden Rothschild ailesinin ‘4. Baronu Jacob Rothschild öldü. 87 yaşındaki Jacob Rothschild’in uzun süredir devam eden sağlık sorunları vardı. Rothschild Vakfı, bu haberi Waddesdon Manor’un resmi web sitesi aracılığıyla duyurdu. Açıklamada, Rothschild’in İngiliz yaşamının pek çok alanında derin etkiler bırakan bir iş insanı, girişimci, hayırsever ve kültürel lider olduğunu vurguladılar. Lord Jacob Rothschild, yaşamı boyunca birçok komplo teorisine konu olmuş biri. Özellikle, “İsrail’i biz kurduk” şeklindeki ifadeleriyle tanınan Rothschild, Siyonist hareketin önemli destekçilerinden  olarak kabul ediliyordu.

Rothschild ailesi, 200 yılı aşkın süredir çeşitli komplo teorilerinin odağında yer alıyor. Bu teoriler arasında ailenin Illuminati’ye üyeliği ilk sırada yer almakta. İkinci olarak dünyanın tüm servetini ve finansal sistemi kontrol altında tuttuğu yönünde. Bir diğer teori ise savaşları körükleyerek devletler arası savaşı teşvik ettiği. Ancak, bu iddialardan daha da ileri giden bir başka teori daha var. Teoriye göre Rothschild ailesinin asıl amacı dünyadaki insan nüfusunu azaltmaktır. Aile, savaşlar ve hastalıklar yoluyla dünya nüfusunu azaltmayı amaçlamaktadır.

Jacob Rothschild, özellikle geçmişte verdiği bir röportajda “Balfour Deklarasyonu”nu ele alarak dikkat çekmişti.

Eski İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur James Balfour, Siyonist hareketin önde gelen isimlerinden  Rothschild ailesinin baronu Lord Jacob Rothschild’e 2 Kasım 1917’de bir mektup gönderdi. Mektupta; Majestelerinin hükümeti, Yahudilere Filistin’de bir yurt tesisi fikrini hararetle desteklemektedir. Bu maksatla her ne gerekiyorsa yapılacaktır.” cümleleriyle İsrail’in kurulmasına, İngiltere’nin vereceği desteği açıkça ifade etmişti.

“Balfour Deklarasyonu” adıyla bilinen bu mektup, İsrail’in kuruluş sürecinde dönüm noktası olarak kabul edilmektedir. 67 kelimeden oluşan Balfour Deklarasyonu, İsrail’in kuruluşuna giden yolu açarak, Filistin işgalinin başlangıcı oldu. Deklarasyonun ardından ise, Filistinlilerin toprakları parça parça ellerinden alınarak, vatanları işgale uğradı.

Jacob Rothschild, bir röportajda Balfour Deklarasyonu’nu, Yahudi halkının tarihindeki en önemli anlardan biri olarak tanımlamış ve Siyonist devletin kurulması yolundaki çabaların 3 bin yıl süren bir mücadelenin sonucu olduğunu ifade etmişti. Röportaj, aynı zamanda Rothschild Ailesi’nin ve İngiliz İmparatorluğunun, Filistin toprakları üzerinde bir Yahudi devletinin kurulmasına yönelik ikna sürecini anlatıyor.

Rothschild ailesi, 87 yaşında ölen Jacob Rothschild’in cenazesinin Yahudi geleneklerine uygun şekilde aile içinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Özel bir törenle defnedilecek olan Rothschild için ileri bir tarihte anma töreni düzenleneceği belirtildi.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

ETİKETLER: İsrail, Manşet