islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İsrail’i Protesto Eden Aaron Bushnell, Kendini Yaktığı Yerde Anıldı

İsrail’i Protesto Eden Aaron Bushnell, Kendini Yaktığı Yerde Anıldı
27 Şubat 2024 12:00
A+
A-

İsrail‘i Protesto Eden ABD Askeri Aaron Bushnell, kendisini Yaktığı Yerde Anıldı. Washington Büyükelçiliği Önünde Dramatik Olayın Detayları

Protesto ve Anma Töreni:

Gazze’deki İsrail Soykırımına Karşı Çıkan ABD Askeri, Washington Büyükelçiliği Önünde Unutulmaz Bir Protestoya İmza Attı

ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell, İsrail’in Washington Büyükelçiliği önünde gerçekleştirdiği şok edici protesto ile dünya genelinde gündem oldu. Genç asker, Filistin halkının yaşadığı zulme karşı sessiz kalmama kararlılığını gösterdi. Ve sonrasında yaşamını feda etti. Olayın ardından binlerce kişi, olayın meydana geldiği yerde toplanarak Bushnell’i anma töreni düzenledi.

Olayın Arka Planı ve Bushnell’in Çığlığı:

ABD Hava Kuvvetleri Askeri Bushnell, İsrail Politikalarını Protesto Ederken Neler Söyledi?

Olayın arka planına dair detaylar ortaya çıkıyor. Bushnell‘in motivasyonu ve protesto anındaki çığlıkları elbette merak konusu oldu. Genç askerin, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı duyduğu öfke ve çaresizlik, olayın boyutlarını derinleştiriyor. Ayrıca protesto anında dile getirdiği sözler, Filistin meselesine dair uluslararası toplumun dikkatini çekti.

Toplumun Tepkisi ve Uluslararası Boyut:

İsrail Soykırısını Protesto Eden Bushnell‘e Dünya Genelinden Destek Yağdı

Bushnell‘in dramatik eylemi, dünya genelinde geniş yankı uyandırdı. Uluslararası toplumdan gelen destek mesajları ve Bushnell’e olan tepkiler, özellikle İsrail’in Filistin politikalarına karşı artan duyarlılığı ortaya koyuyor. Protestonun, ABD içinde ve uluslararası platformlarda nasıl bir etki yarattığı detaylı bir şekilde ele alınıyor.

ABD Basını, Gazze İçin Kendini Yakan Askerin Mesajını Başlıklarında Görmedi

ABD askeri Aaron Bushnell’in İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yakmasını, sosyal medya “Gazze için protesto” başlığıyla geniş bir şekilde paylaştı. Ancak önde gelen ABD medya kuruluşları olayı kendi başlıklarında farklı bir perspektifle ele aldı.

Uluslararası Medyanın Tutumu:

New York Times, Washington Post, CNN, Fox, Forbes, Associated Press ve Huffington Post gibi büyük medya kuruluşları, Bushnell‘in soykırım ifadesini ve Filistin’e özgürlük çağrısını başlıklarına taşımaktan kaçındı. Bunun yanı sıra İngiliz Reuters, The Mirror, Telegraph, The Guardian ve BBC ise başlıklarınd güya tarafsız davranarak, olayı okuyucularına duyurdu.

İngiliz ve Fransız Medyasının Bakış Açısı:

The Independent, İngiliz basınında, eylemi “soykırım protestosu” olarak nitelendirerek okuyucularıyla paylaştı. Bunun yanında Fransız medyası ise Le Figaro, France 24, Le Parisien gibi önemli kuruluşlar aracılığıyla Bushnell‘in eylemini “İsrail-Hamas/Gazze savaşı” başlığı altında duyurdu.

Asya Medyasında Çeşitlilik:

Hindistan merkezli Times of India ve Hindustan Times, başlıklarında “Özgür Filistin” ifadesine vurgu yaptı. Al Jazeera, Katar merkezli bir kanal olarak Bushnell‘in eylemini “ABD’li havacı soykırımı protesto için kendisini İsrail Büyükelçiliği önünde ateşe verdi”. Şeklinde paylaştı.

Uluslararası Alanda Yankı Bulan Haberler:

Pakistan’da The News International sitesi, Bushnell’in eylemini “Filistin’de soykırımı protesto” etmek için yapıldığını vurguladı. Çin merkezli South China Morning Post (SCMP) ise başlığında “soykırım” ve “Filistin’e özgürlük” ifadelerinden kaçındı. Ancak ara başlıkta Bushnell‘in soykırıma karşı duruşuna yer verdi.

HABER YORUM

Bir ABD askeri çıkıyor ve Gazze’de yaşanan soykırımın durdurulması için kendini ateşe vererek hayatını sonlandırıyor. Yanarken de “Özgür Filistin” sloganları atıyor…

Artık, İsrail, ABD ve Batı  başta olmak üzere, İsrail’e destek veren herkesin, iki elini başının arasına koyarak düşünmesi gerekiyor. Bunu yaparken de menfaatlerini bir tarafa atıp, insani duygularını ön plana çıkarmalarını tavsiye ediyoruz…  “İnsani duygular” deyince, İsrail, Abd ve Batı’nın genlerinde olmayan meziyetlerden bahsettiğimizi de biliyoruz.

Yine çok iyi bildiğimiz bir şey var ki artık mızrak çuvala sığmıyor. Hayat tecrübemiz bizlere, ‘Bushnell olayının bir başlangıç olduğunu söylüyor. Dünyada sosyal patlamaların yaşanacağını, İsrail ve avenesinin Midyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan da olacaklarını’ söylüyor. Yine o hayat tecrübemiz bizlere, ABD denilen büyük şeytanın, sonun başlangıcında olduğunu, İsrail denilen İşgalci terör örgütünün de miadını doldurduğunu söylüyor.

Unutmayalım… Baştan beri söylediğimiz gibi “Zulüm ile abad olunmaz”

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-