islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3719
EURO
34,6959
ALTIN
2.391,33
BIST
10.164,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

Gazze’de Hayvan Yemleri Öğütülüp Ekmek Yapılıyor

Gazze’de Hayvan Yemleri Öğütülüp Ekmek Yapılıyor
24 Ocak 2024 16:47
A+
A-

Gazze halkı, ekmek yapabilmek için artık ne yazık ki hayvan yemlerini öğütmeye başladı.

Zira İslam dünyası ise Gazze’nin çağrılarına karşı sessizliğini koruyor.

Gazze’nin kuzeyinde yaşanan şiddetli kıtlık koşulları altında, bomba tehditleriyle mücadele eden Gazzeliler, hayatta kalabilmek için hayvan yemlerini öğütüp undan ekmek yaparak karınlarını doyurmaya çalışıyor. Bölgede devam eden İsrail saldırıları sonucunda 25 bin 490 kişi hayatını kaybederken, yaralı sayısı 63 bin 354’e yükseldi. Aynı zamanda, Refah Sınır Kapısı’nda, Gazze’ye girmeyi bekleyen insani yardım malzemeleri dolu yüzlerce TIR, İsrail tarafından geçiş izni verilmemesi sebebiyle kilometrelerce kuyruk oluşturmuş durumda, bu da Gazzelilerin zorlu yaşam mücadelesini daha da ağırlaştırıyor.

Gazze’de Kıtlık: Hayvan Yeminden Ekmek Yapılıyor

Gazze’nin kuzeyinde yaşanan kıtlık, insanlık dramına sahne oluyor. Bombalar altında hayatta kalmaya çalışan Gazzeliler, hayvan yemlerini öğüterek ekmek yapıyor.

Hayatta Kalma Mücadelesi

Gazzeliler, açlığa karşı mücadele ediyor. Hayvan yemlerini öğütüp undan ekmek yapıyorlar. Bu durum, Gazze’nin içinde bulunduğu zorlu yaşam koşullarını gözler önüne seriyor.

Yardım TIR’ları Beklemede

Refah Sınır Kapısı’nda yardım malzemeleri dolu TIR’lar bekliyor. İsrail’in izin vermediği TIR’lar, yardımın Gazzelilere ulaşmasını engelliyor. Bu arada, Gazze’de ölü sayısı 25 bin 490’a, yaralı sayısı ise 63 bin 354’e yükseldi.

Gazzelilerin hayvan yeminden ekmek yapma çabası, bölgedeki insani krizin boyutunu ortaya koyuyor. Bu durum, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye ve acil yardım çağrılarına neden oluyor.

HABER YORUM

Şu görüntülerden sonra, yorum yapmaya gerek var mı bilemiyorum.

Bu haberi daha önce de yazmış ve yayınlamıştık. Ancak bu insanlık dramını gündemde tutabilmek adına tekrar yayınlamak istedik.

Sahi, şu görüntülerden sonra başta İslam ülkeleri olmak üzere diğer devletler nerede?

Refah sınır kapısında bekleyen yardım malzemelerini, bir şekilde Gazze’ye sokabilecek baba yiğit bir devlet adamı yok mu?

Nerede kaldı “Gazze bizim kırmızı çizgimizdir” diyenler?

Nerede kaldı “Mescidi Aksa Müslümanların kutsalıdır” diyenler?

Miraç kandiline yaklaştığımız şu günlerde, Miraç yadigarı Mescidi Aksa’ya sahip çıkacak, onu Siyonist postalları altında ezilmekten kurtaracak baba yiğitleri arıyor gözlerimiz.

İslam aleminin birlik ve beraberliğini sağlayabilecek, devlet adamlarının seslerini duymak istiyor kulaklarımız…

Şu hadisi şerifi unuttu galiba Müslümanlar…

“Mümin mümine karşı, parçaları birbirini bağlayıp tahkim eden bina gibidir, buyurdu ve (bu bağlılığı göstermek için Resul-i Ekrem) parmaklarını birbirinin arasına geçirip kenetledi.” (Buhari, Salat 88, Müslim, Birr 65)

MİRATHABER.COM- YOUTUBE