islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

İSRAİL’İN İFTİRA TÜRÜ YALANLARI ORTAYA ÇIKARILDI

İSRAİL’İN İFTİRA TÜRÜ YALANLARI ORTAYA ÇIKARILDI
5 Aralık 2023 15:26
A+
A-

Haaretz bir bir sıraladı! İsrail yalanları ortaya çıktı.

Yüce Allah insan doğasını adalete ve zulme, güzele ve çirkine, doğruya ve eğriye eğilimli yaratmıştır.

Haaretz bu defa adaletten ve doğruluktan yana tavır almış, kendi ülkesinin Hamas’a iftira nitelikli yalanlarını ortaya dökmüştür.

Hamas ve İsrail konusunda gerçekleri yazan Hürriyet bu defa da  adaletten yana tavrını koyarak Haaretz’in haberini okuyucularına duyurmuştur. Biz de teşekkürlerimizi sunarak Hürriyet’ten alıntı yapıyoruz. (Hürriyet Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023)

İsrail’in en büyük gazetelerinden biri olan Haaretz, Hamas’a yönelik işkence iddialarının tamamen yalan ya da abartı olduğunu yazdı. İsrail gündemindeki iddiaları tek tek inceleyen gazete gerçekleri gün yüzüne çıkardı.

İsrail yönetimi Gazze Şeridi’ne yönelik kanlı saldırılarına devam ederken bir yandan da kirli bir dezenformasyon kampanyası yürütüyor.

KENDİ GAZETELERİ YALANLADI: TAMAMEN YALAN  YA DA ABARTI

Saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana Hamas’la ilgili işkence iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Dedikoduların yetmediği yerde İsrailli üst düzey yetkililer, Başbakan Netanyahu ve First Lady bile bu yalanları doğruluyor.

Duyanları şaşkına çeviren bu hikayeler İsrail’in en büyük gazetelerinden biri olan Haaretz’e göre tamamen yalan ya da abartı.

HAMİLE KADINA İŞKENCE İDDİALARI: LİSTEDE İSİMLERİ YOK

Haaretz dikkat çeken analizinde ilk olarak hamile bir kadına yapıldığı öne sürülen işkence iddialarını yanıtladı. Haaretz’e göre o saldırıda İsrail’in paylaştığı hayatını kaybedenlerin listesinde hiçbir hamile kadının adı yok.

Öte yandan İsrailli yetkililer hamile kadının biri 6 biri 7 yaşındaki iki çocuğunun gözleri önünde öldürüldüğünü iddia etmişti. Yine İsrail’in paylaştığı listede bir tane bile 6-7 yaşlarında çocuk yer almıyor.

ESARET ALTINDA DOĞUM İDDİASI DA YALANLANDI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden’a yazdığı mektupta hamile bir kadının Hamas tarafından esir alındığını ve esaret altındayken doğum yaptığını yazmıştı.

Haaretz bu bilgiyi de yalanladı. Hamileyken rehine alındığı iddia edilen kadın Taylandlı rehine Nathavaree Mulka’ydı ve kadın rehine alındığında hamile değildi.

Öte yandan First Lady Sara’nın mektubu 26 Kasım tarihliydi, Nathavaree Mulkan Taylandlılarla ilk listede serbest bırakılmıştı.

’40 ÇOCUĞUN BAŞI KESİLDİ’ İDDİASI

Hamas‘ın bebekleri öldürdüğü iddiasını da araştıran Haaretz, 7 Ekim saldırılarında Be’eri ölen tek çocuğun Mila Cohen olduğunu, polislerin başka bir çocuğun ölümü ile ilgili herhangi bir kanıt sunamadığını yazdı.

Son olarak ’40 çocuğun başının kesildiği’ iddialarına değinen İsrailli gazete çocukların başlarının kesildiğini, idam edildiğini ya da çocukların iplerle asıldığında dair iddiaları da yalanladı.

Haaretz’e göre o gün toplamda 20 çocuk öldü ancak bu çocuklar bire bir öldürülmedi. Çocukların füzelerin düşmesi ya da çapraz ateşte kalmaları sonucunda hayatlarını kaybettiği belirtildi.

 

BU HABERLERDE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

*HAHAMIN SAPIKLIĞI

*İSRAİL’İN İFTİRA TÜRÜ YALANLARI ORTAYA ÇIKARILDI

*ÖLEN HAMAS MÜCAHİDLERİ VE GAZZELİLER CENNETLİK ŞEHİTTİRLER