islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3784
EURO
34,7278
ALTIN
2.432,91
BIST
9.984,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

ÖLEN HAMAS MÜCAHİDLERİ VE GAZZELİLER CENNETLİK ŞEHİTTİRLER

ÖLEN HAMAS MÜCAHİDLERİ VE GAZZELİLER CENNETLİK ŞEHİTTİRLER
5 Aralık 2023 12:39
A+
A-

Müslümanlar olarak gücümüz ölçüsünde zulme ve zalime karşı ayaklanmak cihat görevimizdir. Cihat görevini yaparken can veren insanlarımız, Kur’an dilinde “Allah yolunda öldürülenler” olarak anılırken Peygamberimizin dilinde şehit olarak nitelenirler.

Onlar can verirken erecekleri Cennet nimetlerine şahit olan insanlardır, Rabbimiz katında diri olan Cennetliklerdir.

İSLAM ŞEHİDİ VAR AMA DEMOKRASİ ŞEHİDİ OLMAZ

Onlar İslâm şehididirler. Burada bu vesile ile ifade edelim; “Devrim şehidi” ifadesi gibi “demokrasi şehidi” söylemi de yanlıştır.

Bilgi ve bilinç yetersizliğimiz sebebiyle kavramlarımızı çürüttük.

HAMAS ve GAZZE vesilesiyle yeniden gündeme düşen şehitler konusuna kısaca açıklık getirelim.

ŞEHİTLER ÜÇ KISIMDIR

a- Dünya ve Ahiret Şehidi:

İslâm Yurdu’nun içinde veya dışında savaşırken öldürülen, malını müdafaa ederken canına kıyılan veya ırzını (namusunu ve şahsiyetini oluşturan değerleri) korurken hayatını yitiren kişi dünya ve âhiret şehididir.

Bunlar yıkanmaz, kefenlenmez, namazları kılınarak defnedilir.

İsrail ile savaşırken öldürülen Hamas mücahidleri dünya ve ahiret şehididir.

b- Âhiret Şehidi:

Ahiret şehidi; dini, malı ve ırzı uğrunda öldürülmekle beraber, vurulduğu yerde değil de, getirildiği yerde ölen veya yiyip-içtikten veya bir süre tedavi gördükten vs. ölen insanlardır.  Bombalanarak, boğularak, yanarak ve salgına uğrayarak vs. ölen de bu anlamda şehittir.

Bu sınıfa giren şehît diğer mü’minler gibi yıkanır, kefenlenir ve namazı kılınarak gömülür.

İsrail bombardımanı altında can veren yetişkin Gazzeliler de bu anlamda şehit oldukları gibi Dünya ve Ahiret anlamına da şehittirler.

c- Dünya Şehidi:

Bu, aslında münafık (dışı mü’min içi kâfir) olup mü’min olarak bilinen ve şeklen Dünya ve Ahiret şehidi şartlarını taşıdığı için dış görünüşüne göre muamele edilerek yıkanmadan ve kefenlenmeden namazı kılınarak defnedilen kişidir.

Bu kişiler Cennetlik şehit olmak bir tarafa kâfir olarak öldükleri için Cehennemliktirler.
“Sekülaristler Değil Ancak Mü’minler Şehid Olabilir” isimli araştırmamız  ve görüntülü konuşmamız için “Cuma Mesajları” isimli kitabımıza ve “youtube” bakılabilir.

Sözü Rabbimize bırakalım:

“ Ey insan! Allah yolunda can verenleri ölü zannetme! Aksine, onlar Rablerinin katında, senin bilmediğin bir âlemde, farklı bir hayat boyutunda ve sonsuz nimetler içerisinde yaşamaktadırlar.
Allah’ın lütfundan kendilerine bahşettiği şehitlik mertebesi ve cennet nimetleri ile coşkun bir gurur ve sevinç duyarlar. Şehadet şerbetini içmek için can atan, fakat henüz kendilerine katılmamış olan kardeşlerine, onlar için Hesap Günü’nde herhangi bir korku ve üzüntü olmadığı müjdesini vermek isterler. ” (Al-i İmran 169,170)

Ve de soralım:

Öldürülmelerini ebedi nimetler yurdu olan Cennet’e girme vesilesi sayan insanların dirençleri kırılabilir ve onlara galip gelinebilir mi?

A.R. Demircan

BU HABERLERDE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

*HAHAMIN SAPIKLIĞI

*İSRAİL’İN İFTİRA TÜRÜ YALANLARI ORTAYA ÇIKARILDI

*ÖLEN HAMAS MÜCAHİDLERİ VE GAZZELİLER CENNETLİK ŞEHİTTİRLER