islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İSRAİL’İN SAVAŞ SUÇU ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNE SUNULACAK

İSRAİL’İN SAVAŞ SUÇU ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNE SUNULACAK
16 Aralık 2023 13:18
A+
A-

İsrail’in Gazze Saldırıları hakkında,  Uluslararası Ceza Mahkemesine, yeni savaş suçu delilleri Sunulacak.

Türk hukukçular, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının savaş suçu olduğuna dair yeni delilleri Uluslararası Ceza Mahkemesine sunma hazırlıklarına devam ediyor. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, İstanbul 2 No’lu Baro aracılığıyla yaptıkları başvuruda İsrail’in savaş ve soykırım suçu işlediğini iddia ederek, Hollanda’daki mahkemeye yeni görüntüler ve belgeler sunacaklarını açıkladı. Yüksel, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına dair hazırlanan “Kanıt” kitabının da deliller arasında yer alacağını belirtti. Türkiye’nin net tutumuyla, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları uluslararası hukuk çerçevesinde değerlendirilmeye çalışılıyor.

Türk hukukçular, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının savaş suçu olduğuna dair iddiaları desteklemek için yeni delilleri Uluslararası Ceza Mahkemesine sunma hazırlıklarına devam ediyor.

Delil Toplama Süreci ve Mahkeme İle İlişkiler

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, Hollanda’nın Lahey kentinde yapılan başvuruda İsrail’in savaş ve soykırım suçu işlediğine dair mahkemeye yeni deliller sunacaklarını belirtti. Yüksel, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını ve Uluslararası Ceza Mahkemesi sürecini dikkatle takip ettiklerini de ifade etti.

Savaş Suçları ve İnsanlığa Karşı Suçlar İddiası

Yüksel, İsrail’in Gazze’deki tünelleri tuzlu suyla doldurmasının sivillere ve çevreye ciddi zararlar verdiğini vurgulayarak, bu eylemin Uluslararası Ceza Mahkemesine sunulacak deliller arasında yer alacağını söyledi. İsrail’in insancıl hukuku çiğnediğini savundu ve bu eylemlerin soykırım ve savaş suçu olduğunu belirtti.

Uluslararası Hukuk ve İnsancıl Değerler

Yüksel, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının bir soykırım ve savaş suçu olduğunu açıkça ifade ederken, uluslararası insancıl hukukun toplu cezalandırmayı yasakladığını vurguladı. Cenevre Sözleşmelerine ek 1977 tarihli protokollere atıfta bulunarak, sivil halka yönelik saldırıların yasaklandığını belirtti.

Türkiye’nin Tutumu ve Sonuç

Yüksel, Türkiye’nin İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı net bir tavır aldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mazlumların yanında olduğunu ifade etti. Türkiye’nin Gazze’nin haklarını savunmaya devam edeceğini belirten Yüksel, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen ateşkes talebi kararının önemine vurgu yaparak, çekimser kalan ülkelerin tarih önünde sorumluluk taşıdığını belirtti.

Bu iddialar ve deliller, Uluslararası Ceza Mahkemesi önünde önemli bir dava sürecini başlatarak, İsrail’in Gazze’deki eylemlerine dair uluslararası hukukun işleyişini sorgulamaya açabilir.

MİRATHABER.COM

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.