islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

‘İtfaiyeci duası’ ile mesaiye başlıyorlar

‘İtfaiyeci duası’ ile mesaiye başlıyorlar

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde itfaiye ekipleri, her sabah “itfaiyeci duası”nı okuyarak mesaiye başlıyor.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde itfaiye ekipleri, her sabah “itfaiyeci duası”nı okuyarak mesaiye başlıyor.

Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, her sabah nöbet değişimi sırasında itfaiye önünde bir araya gelerek, “Allah’ım, tehlikeye düşmüş olan her canlının, özellikle küçük bir çocuk ya da yaşlı birinin imdadına geç kalmadan yetişebilmem için bana güç ver. Pirimiz İbrahim Peygamberi yanmaktan koruduğun ilahi emrin sırrına beni de dahil et.” şeklindeki itfaiyeci duasını okuyarak işbaşı yapıyor. Nöbet değişimi sırasındaki duaya tüm itfaiyeciler katılıyor.

İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dua geleneğini sürdürdüklerini söyledi.

“Nöbetin kazasız belasız geçmesi ve evimize hayırlı bir şekilde gitmek için bu duayı her gün tekrarlıyoruz”

Dua ile kendilerini emniyette ve daha güvende hissettiklerini ifade eden Taşkın, şöyle konuştu:

“Biz Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri olarak her gün nöbet devir teslimlerimizde itfaiyeci duasını okuyoruz. Sabahları tüm ekibimiz duaya katılıyor. Nöbetin kazasız belasız geçmesi ve evimize hayırlı bir şekilde gitmek için bu duayı her gün tekrarlıyoruz. Bu bizim için bir gelenek haline geldi. Anlamını kavraması içinde her nöbette farklı arkadaşımıza bu duayı yaptırıyoruz. Bir itfaiyeci için bu dua çok önemlidir. Biz bu geleneği sürdürmeye devam deceğiz. Bizden sonra gelecek nesillere de bu duayı öğreteceğiz. ”

İtfaiye eri Çetin Güner de sabahları evden çıkarken ailesinin hayır duasını aldığını belirterek, “İtfaiye geldiğimde de tüm arkadaşlarımızla birlikte itfaiyeci duasını okuyarak işe başlıyoruz. Bunun itfaiyeciler için çok önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.