islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İYİ PARTİ ‘ANDIMIZ’ ZULMÜNÜ HORTLATMAK İSTİYOR

İYİ PARTİ ‘ANDIMIZ’ ZULMÜNÜ HORTLATMAK İSTİYOR
11 Eylül 2023 12:29
A+
A-

Meral Akşener liderliğinde ki İYİ Parti, Genel seçimlerde uğradığı hezimeti unutturmak adına şimdi de “Andımız” a sarıldı.

Bir zamanlar ilkokullarda zorla okutulan ‘andımız’ üzerinden ırkçılık politikalarını sürdürmek isteyen İyi Parti, yerel seçimler yaklaşırken Milliyetçilik ve Irkçılık bayrağını yükselterek, Cumhur İttifakının ortağı MHP’yi de sıkıştırıp ittifakta çatlak oluşturma niyetinde olduğu görülüyor.

2013 yılında kaldırılan bu tağuti metnin tekrar okutulmasını talep eden İyi Parti için vatandaşlar,  “Meral Akşener ve İyi Parti bu talepleriyle eski Türkiye özleminde olduklarını deklare etmiş oluyorlar” yorumlarında bulundular.

Konuyla alakalı İyi Parti Genel Merkezinden yapılan açıklamada, okulların açıldığı gün (11 Eylül Pazartesi) bütün İl Milli Eğitim Müdürlükleri önünde ‘andımızın’ okutulmamasının protesto edileceği ve basın açıklaması yapılacağı duyuruldu.

HABER YORUM

Bu metin, 1933 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip tarafından yazılmıştır. Yine ilk defa 1933 yılının 23 Nisan kutlamaları sırasında bizzat kendisi tarafından Ankara’da  bir törende toplanan çocuklara hep bir ağızdan söylettirilmiştir.

Kanaatimizce bu metinin içeriği, öyle övüldüğü ve sahip çıkıldığı kadar da matah bir metin değildir.

Birinci Dünya savaşından sonra körüklenen Ulus ve Ulus-Devlet anlayışı İngiltere ve Fransa eksenli olarak ortaya çıkmıştır. “Ulus Devlet- ulusçuluk” anlayışı, artık günümüzde geçerliliğini yitirmiştir.

Zaten ulusçuluğun en önemli özelliği, ortaya konulan fikirlerin ve ilkelerin doğruluğuna bakılmaksızın,  bireylerin kitlesel duygularla birbirine bağlanmasına aracılık eden fikirler, sloganlar, semboller ve seremoniler üretmesidir. ‘Andımız’ da bu seremonilerden biri olarak görülmelidir.

Artık dünya, Globalleşen bir dünyadır. Teknolojide ileri seviyede olan ve özellikle Silah sanayisi güçlü olan ülkeler, dünyada söz sahibi olabilmekte, ülkelerin kuru bir milliyetçilik safsatalarına kimse itibar etmemektedir.

Yine gücü elinde bulunduran devletler zaman zaman ırkçılık denen bu hastalığı, ülkeleri karıştırmak, kaos çıkarmak için kullanabilmektedirler.

Irkçılık hastalığına tutulmadan ve de özümüzü unutmadan yapacağımız tek şey vardır. Yüzümüzü Kur’an ve Sünnete dönmek…

MİRATHABER.COM

 

ETİKETLER: ANDIMIZ, iyi parti, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.