islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2646
EURO
36,9489
ALTIN
3.031,32
BIST
8.749,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

İZMİR’DE 5.1 ŞİDDETİNDE DEPREM!

İZMİR’DE 5.1 ŞİDDETİNDE DEPREM!
27 Ocak 2024 09:54
A+
A-

İzmir’in Menderes ilçesinde sabah 08:19’da 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ege Denizi’nde gerçekleşen bu deprem, Manisa’da da hissedildi ve ardından kısa süreli paniğe neden oldu. AFAD’ın açıklamasına göre, depremin derinliği 8,51 kilometre olarak ölçüldü. Bununla beraber ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı. Hem İzmir Valisi Süleyman Elban hem de Aydın Valisi Yakup Canbolat, sosyal medya ve basın yoluyla halka geçmiş olsun dileklerini ileterek, şu ana kadar herhangi bir zararın olmadığını ve saha tarama çalışmalarının devam ettiğini belirttiler.

İzmir Menderes’te Meydana Gelen 5.1 Büyüklüğündeki Deprem

Depremin Detayları

İzmir’in Menderes ilçesinde, sabah 08:19’da 5.1 büyüklüğünde deprem yaşandı. Ege Denizi’nde gerçekleşen deprem, Manisa’da da hissedildi. Ayrıca AFAD, depremin derinliğini 8,51 kilometre olarak açıkladı. Kısa süreli paniğe neden olan deprem, böylelikle vatandaşları tedirgin etti.

Olumsuz Bir Durum Yok

AFAD, depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını bildirdi. Ayrıca saha tarama çalışmaları devam ediyor. Ekipler, teyakkuz halinde. İzmir ve Manisa’da yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletildi. İlk belirlemelere göre, ciddi bir zarar yok.

Valilerden Açıklamalar

İzmir Valisi Süleyman Elban, X  sosyal medyadan platfornundan halka geçmiş olsun diyerek şu mesajı paylaştı:

“Ege Denizi – Kuşadası Körfezi – Menderes merkezli olarak saat 08.19 itibarıyla meydana gelen 5,1 şiddetindeki depremle ilgili Valiliğimize bildirilen bir olumsuzluk yoktur.” ifadesini kullandı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat,  AA  muhabirine  yaptığı açıklamada  “Şu ana kadar yansıyan bir olumsuzluk yok, alan taraması devam ediyor.” dedi. Her iki vali de, şu ana kadar ciddi bir olumsuzluk olmadığını belirtti. Alan taramalarının sürdüğünü vurguladılar.

İzmir ve Manisa’da hissedilen deprem, kısa süreli endişeye yol açtı. Ancak, yetkililerin hızlı müdahalesi ve açıklamaları, halkı rahatlattı. Depremin ardından yapılan incelemelerde, herhangi bir can veya mal kaybının olmadığı görüldü. Vatandaşlar, olası aftershocklara karşı uyarıldı. Bu olay, deprem hazırlıklarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABER YORUM

Mirat Haber olarak, İzmir ve Manisa hissedilen deprem dolayısıyla tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Türkiye’nin, deprem kuşağı üzerinde olduğunu tüm yetkililerimize tekrar hatırlatıyor, deprem öncesi alınacak tedbirler konusunda daha fazla çalışmalarını istiyoruz.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

 

ETİKETLER: Deprem, İZMİR, MANİSA, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.