islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4960
EURO
34,9488
ALTIN
2.429,76
BIST
9.795,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

En Büyük Müslüman Ülke Bu Yıl Hacı Yollamıyor

En Büyük Müslüman Ülke Bu Yıl Hacı Yollamıyor

Güneydoğu Asya’daki Müslüman adalar topluluğu Endonezya, koronavirüs salgını konusundaki endişeler nedeniyle bu yıl Suudi Arabistan’daki Hacca gitme planlarını iptal etti. Endonezya 260 milyon nüfusyla dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olduğundan bu yıllık ibadette hacıların edenlerin en büyük kafilesi olacaktı. Eğer katılsalardı bu yıl 220.000’den fazla hacı yollanarak bu yılki Hac’da yer alacaklardı. Suudi yetkililer de henüz bu yıl Temmuz ayının sonuna gelen Haccın nasıl olacağıyla ilgili nihai bir karar açıklamadı. Suudi yetkililer Mart ayında Hac ve Umre haclarının bir sonraki duyuruya kadar askıda kalacağını söylemişti.

Geçen ay Endonezya, Riyad’a kararını duyurması için baskı yaptı ve Cumhurbaşkanı Coko Vidodo daha sonra bu konuda Suudi Arabistan Kralı Salman ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ancak konu muallakta kaldı. Endonezya dini ilişkiler bakanı, hükümetin Suudi Arabistan makamlarının kesinliği sağlamadığı için Hac 2020’yi iptal etmeye karar verdiğini söyledi. Cakarta, riski sınırlamak için önce normal hacıların yarısının seyahat etmesine izin vermeyi düşünmüştü, ama şimdi bunun yerine hepsini ülkede tutmayı seçti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.