islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kaddafi Aşireti Hafter Desteğini Çekiyor

Kaddafi Aşireti Hafter Desteğini Çekiyor

Mirat Haber Ajansı

Libya aşireti Kadadfa dün, tüm üyelerini dönek General Khalifa Hafter’in güçlerinden derhal çekilmeye çağırdı. Bu, son Cumhurbaşkanı Muammer Kaddafi’nin mensup olduğu Libya aşiretine ait “Kaddafi Sosyal Konseyi” Sirte ve Sabha şehirlerine dağıltılmış bir açıklamasıyla geldi. Bildiri, Kadadfa kabilesinin üyelerini derhal geri çekilmeye ve Hafter’in paralı askerlerini Sirte’deki bölgelerinden çıkarmaya çağırdı. Sirte’deki tüm mahkumların serbest bırakılması ve evlere giren suçluların ve paralı askerlerin adalete teslim edilmesi emredildi.

Açıklama, Haftercilerce arabayla ezilen kabile üyesi Nasır Aveydat’ın ölümü ardından geldi. Ayrıca Sirte’deki Hafter milislerini Aveydat cinayetine karışan kişileri teslim etmeye çağırdı. Açıklamada, bu talepler hemen karşılanmazsa işler daha karmaşık hale gelecek ve El-Karama Harekatı’nı savaşılması gereken bir düşman olarak göreceğiz dendi. El-Karama Operasyonu, Hafter’in Trablus’ta uluslararası alanda tanınan hükümete karşı yürüttüğü operasyon. Dün Libya hükümeti de Hafter milislerini Sirte ve Traghan’da devam eden saldırı ve suçlara karşı uyardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.