islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
48,4354
EURO
56,2404
ALTIN
6.898,85
BIST
14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

KADINI REGL DÖNEMİNDE ÇALIŞTIRMAK DA ZULÜMDÜR

KADINI REGL DÖNEMİNDE ÇALIŞTIRMAK DA ZULÜMDÜR

Kadına Çalışma Hakkı Verildi Öyle mi?
KADINI REGL DÖNEMİNDE ÇALIŞTIRMAK DA ZULÜMDÜR

Batı’ya taparlar çalışmayı kadına verilmiş bir hak gibi savunurlar. Oysaki amaç kadının cinselliği ve ucuz iş gücünü sömürmektir. Böylece fıtrat dengesini bozarlar. Kadını eş, ana ve toplum mimarı olmaktan uzaklaştırırlar. Konut dahil ailenin nafakasını temin etmekle yükümlü olan erkekleri de -kadın işçi arzıyla- kısmi bir işsizliğe mahkûm ederek onların da iş gücünü ucuza kapatırlar.

Bu Batıcılar ev merkezli toplum insanı olması gereken kadını evin dışında çalışmaya mecbur etmekle doğurganlığı da engellemiş olurlar.

Böylece kadın evin içinde ve dışında çalışmaya mecbur kalır. Doğan çocuklar da kreşlerde, ana ilgisi ve şefkatinden yoksun büyür. Toplumda şiddet yanlısı, acımasız sorunlu insanlar artar. 

Sonuçta kadın âdet döneminde bile çalışmaya mecbur olur. Aslında bu da kadına yapılmış bir zulümdür.

Âdet/Regl Hali

Bu girişten sonra haberimize gelelim.

Son dönemde   ilginç bulduğumuz bir haber yayılandı. Başlığı şöyleydi:

“Kadınlara regl izni tartışması! ‘En az 2 gün olmalı…’ Dünyanın kafası karışık, Türkiye’de durum ne?”        

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/kadinlara-regl-izni-tartismasi-en-az-2-gun-olmali-dunyanin-kafasi-karisik-turkiyede-durum-ne-42026693

İsteyen bu uzunca haberi kaynağında okuyabilir. Biz bir paragraf alıntı ile yetinerek yorumumuzu yapacağız:

“Regl döneminde resmi izin hakkına sahip olmak yeni bir yaklaşım değil. Regl Izni aslında bazı ülkelerde, onlarca yıldır yaygın bir uygulama. Kadınların yüzde 30 ila 40’ı her ay regl dönemlerinde şiddetli ağrı başta olmak üzere çeşitli semptomlar yaşıyor. Çeşitli araştırmalar, regl kramplarının yılda ortalama dokuz günlük üretkenlik/verimlilik kaybından sorumlu olduğunu gösteriyor.”

Yorum Yerine
İSLAMÎ BAKIŞIMIZ

Okuyucularımız, bizim amacımızın olaylardan hareketle İslam’ı öğrenip öğreterek hayata Müslümanca bakılmasını sağlamak ve böylece dünya ve ahiret mutluluğumuza katkı vermek olduğunu bilirler. Bu haber vesilesiyle bizde İslam merkezli bazı çağrışımlar oluştu. Özetleyelim:

a) Kadının Biyolojik ve Ruhsal Özellikleri

İnsanı denemeye uğratmak üzere erkek ve kadın olarak yaratan Yüce Allah insanın halıkı olduğu gibi, insan için hayat düzeni kıldığı İslam’ın da vazııdır yani İslami yasaların da koyucusudur. Bu sebeple insan ile İslam örtüşür. Bir diğer anlatımla İslami emirler ve yasaklar insanın yararınadır.

Kadınını yaratıcısı olan Yüce Allah onun biyolojik ve ruhsal özelliklerini bilmez mi? Elbette bilir. Yüce Allah regli, kadının İslamî yükümlülüğünün başlangıcı kılmıştır. Regli, ruhsal olgunluk olan Rüşd ile birlikte kadının evlenebileceği ilk merhale olarak belirlemiştir.

Rabbimiz evliliği de üreme organı yoluyla cinsel aktivitelerin başlatılacağı tek meşru yol olarak bildirmiştir.

Rabbimiz erkek gibi kadına da evlilik dışı cinsel ilişkiyi haram kılmıştır. Evlilik içinde anal ilişki yanı sıra regl döneminde cinsel ilişki de haram kılınmıştır.

Yukarıda alıntıladığımız bölümde de değinildiği üzere kadınlar her ay regl dönemlerinde şiddetli ağrı başta olmak üzere çeşitli semptomlar yaşayabilmektedirler. Bu sebeple Rabbimiz onların biyolojik ve ruhsal sağlıklarını korumak için özellikle eşlerine ilişkiden uzak durmalarını şöylece emir buyurmuştur:

“Sana (kadınların) regl / ay halini soruyorlar. Şöylece bir açıklama yap:

 ‘O bir zayıflık halidir. Bu yüzden, ay hali sırasında kadınlardan uzak durun ve onlar temizleninceye kadar kendilerine yaklaşıp cinsel ilişkiye girmeyin; iyice temizlendiklerinde ise Allah’ın emrettiği şekilde üreme organından onlara yaklaşın.’

Doğrusu Allah temizlik döneminde eşlerine dönenleri ve özlerini temiz tutarak regl halinde ilişkiye girmeyenleri ve anal ilişkiden sakınanları sever.” (Bakara 222)    

b) Regl Döneminde İlişki Kadına Zulümdür

Regl döneminde ilişki kadın ve toplum sağlığına zulümdür. Ay halini eşine bildirmeyen kadın günahkârdır. Peygamberimizin emri gereği ilişkiye giren erkek de hatasına kefaret olarak bir miktar sosyal yardım yapmalıdır. Regl döneminde ilişki haramsa da ilişkiye vardırılmayacak sevişme helâldir.

c) Kadının Nafakası Babası/Kocasına Aittir

Evliliğe kadar kadının nafakası babasına, evlilik döneminde kocasına yüklenmiştir. Bunların yokluğunda veya yetersizliğinde İslami düzende devlet yardımları devreye girer. İslam’da devletin varlık sebeplerinden biri de budur yani sosyal adalettir. Bir diğer anlatımla borca dayalı para sistemini ve faizcileri beslemek değildir.

Kadına önerilen ev merkezli toplumsal hayattır. Kadın eştir, anadır ve katılımcı toplum mimarıdır. O da insanları dinimizin ortak aklın ve ilmin gereklerine çağırmakla ve zıtlarından sakındırmakla yükümlüdür. Yani toplumsal hayatın gelişimine katkı vermekle mükelleftir.

d) Kadının Evin Dışında Çalışmama Hakkı

Kadının evininin dışında çalışma görevi yoktur, ama çalışmama hakkı vardır. Ancak bu durum, hayati zaruretler gerektiğinde kadının çalışamayacağı anlamına gelmez. Farz görevi olmadığı halde çalışarak babası ve kocasına katkı vermesi onun için cihaddır. Kadının ebedî mutluluğuna yol açacak güzel ameldir.

Kadının toplumuna katkı vermesi önünde hiçbir engel yoktur. Müslüman kadın mümin erkek ve kadınları hukuken temsil ve tasarruf hakkına Kur’an ile sahip kılındığı için (Tevbe, 71) siyasî ve idarî görevler de üstlenebilir.

Kadının iş gücünü ve cinselliğini sömürmek için onun aile hayatını etkileyen ve korunma yöntemlerine mecbur bırakarak cinsel mutluğuna kıyan seküler / laik yaşam onu çalışmaya ve regl döneminde izin almaya muhtaç kılmaktadır.

Acı olan İmam hatip neslinin yer aldığı ve öncülük ettiği iktidarlarımız da uyguladığı seküler/laik politikalarla kadının doğasıyla savaşmakta, üstelik onu şiddete da maruz bırakmaktadır.

İslamsızlığın belası kaçınılamaz olarak yaşanacaktır. Çare İslam’a dönüştedir.

Ali Rıza Demircan

Yazarımızın Diğer Yazılarını Okumak İçin Lütfen Bu Linki Ziyaret Ediniz.

Mirat Haber – YouTube

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.