islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5885
EURO
34,8412
ALTIN
2.508,17
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

KADİR GECESİYLE RAMAZAN AYINA VEDA EDERKEN

KADİR GECESİYLE RAMAZAN AYINA VEDA EDERKEN
4 Nisan 2024 12:00
A+
A-

KADİR GECESİYLE RAMAZAN AYINA VEDA EDERKEN

Ramazan ayını on bir ayın sultanı yapan, insanlığı “karanlıklardan aydınlığa çıkaracak ilkelere” sahip Kur’an-ı Kerim’in bu ayda indirilmeye başlamasından kaynaklanmaktadır.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, Kadir gecesinde indirilmeye başladı. Kur’an-ı Kerimi hayatımızın merkezine aldığımızda bizi “en doğru, en adil yola götüreceği” muhakkak bir kitaptır.

Ramazan ayı boyunca oruçlarımızı tuttuk, bunun yanında teravih namazlarımızı kıldık. Ayrıca Kur’an tilavetleriyle gönüllerimizi mutlu ve bahtiyar eyledik. Ramazan ayına veda ederken kritik soru şu olsa gerekir.

“Bu ay boyunca gönüllerimizi Kur’an tilavetiyle huzura kavuşturduk. Peki diğer mübarek on bir aylarda da Kur’an’ın ahkâmıyla hareket ederek hayatımızı tanzim edecek miyiz?”

İşte bunu gerçekleştireceğimize söz verip özel hayatımızda Kur’an ve Sünnet çizgisinde hareket etmeyi başarırsak, Ramazan ayı bizler için verimli ve gönüllerimizde gerçek yerini bulmuş olacaktır.

Ramazan ayı sonunda okuduğumuz Kur’an-ı Kerim Mushaflarını, rafa kaldırılacak ve bir daha Ramazan ayına kadar onlara dokunmayacaksak, on Ramazan da geçse yirmi Ramazan da geçse, gerçek Ramazan ayının maneviyatını yakalamaktan çok uzaklarda olacağımız muhakkaktır.

Ramazan ayının maneviyatından ırak olmak demek, tuttuğumuz oruçları aç ve susuz kalmak olarak görmek demektir.

Ulaştığımız Kadir gecesinde, sözde kalan ve fiiliyata bir türlü dökülemeyen dualar ile bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini idrak ve ihya ettiğimizi zannederiz.

Evet, Ramazan ayı ve Kadir gecesi Müslümanlar için manevi iklimi yakalamada ve yaşamada büyük fırsattır. Ancak Kadir gecesinde yaptığımız duaları ve tövbeleri, sabah olduğunda seküler hayatın debdebeleri içine dalar unutursak, Kur’an’ın indirilmeye başlandığı Kadir gecesi bizler için  hiçbir anlam ifade edememiş ve hiçbir şey vermemiş demektir.

O zaman gelin, içinde bulunduğumuz Ramazan ayını ve kavuşacağımız Kadir Gecesinin kadir kıymetini bilelim. Kendimiz, ailemiz, milletimiz ve İslam ümmeti için bir milat kabul edelim…

Bu dünyanın geçici olduğunun ve asıl olanın ahiret hayatı olduğundan hareketle, gönüllerimize huzur ve mutluluk verecek olan Kadir Gecesini idrak ettiğimiz bu günde, bizi maddi ve manevi bütün hastalıklarımızdan kurtaracak olan KUR’AN-I KERİM’in ipine sımsıkı sarılmak varken, şeytanın adımlarına uyma noktasında ısrarcı olmak, akıllı insanların işi olmasa gerekir.

Biz sözü yüce rabbimizin ayetlerine bırakırken, “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecenizi” tebrik ediyoruz. Bu gecenin, başta İslam âlemi olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesini yüce rabbimizden niyaz ediyoruz.

Bu esenlik dolu gecenin, insanlığın barışına vesile olması için bu gece dualarda buluşmak dileğiyle….

KADİR SURESİ

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

1-Şüphe yok ki biz Kur’an-ı Kadir Gecesinde indirdik.

2-Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin?

3-Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır.

4-O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar.

5-O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar.

Muhakkak ki Allah doğruyu söyledi…

Selam, saygı ve muhabbetlerimle….

Şaban DOĞAN

MİRATYOUTUBE

 

Ramazana veda ederken

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.