islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

KAMALİST SOL BASIN HALİL KONAKÇI ÜZERİNDEN ALGIYA DEVAM EDİYOR

KAMALİST SOL BASIN HALİL KONAKÇI ÜZERİNDEN ALGIYA DEVAM EDİYOR
17 Ağustos 2023 10:00
A+
A-

Kamalist Sol basın her zaman olduğu gibi, Halil Konakçı üzerinden de algı oluşturmaya devam ediyor. Dün Kadir Mısıroğlu’na yaptıklarını bugün Halil Konakçı’ya yapıyorlar.

Konuşma metinlerinden cımbızla aldıkları cümle üzerinden insanları kandırmaya çalışan Sol Kamalist basının yaptıkları ne ilk ne de son…

Oda TV’nin haberini okuyalım.

“Çanakkale Savaşı’nda yeneceklerinden emin olan İngilizler Osmanlı için bir sömürge bayrağı hazırlatmıştı. Hazırlanan mendiller son açıklaması ile Hatay’ı Arap ve Kürt yurdu ilan eden Halil Konakçı‘yı akıllara getirdi.

Tepki çekecek açıklamalarına her gün bir yenisini ekleyen Halil Konakçı son olarak “Hatay Fransa’da kalsaydı’” diyerek bölgeyi Arap ve Kürt yurdu ilan etmişti.

HABER YORUM

Yorumumuza geçmeden önce Halil Konakçı Hocanın söylediklerine bakalım.

“Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar”

Ülkenin kritik dönemlerden geçtiği zaman dilimlerinde algı operasyonlarını çok iyi yapan Sol Basın, maalesef olayları çarpıtmaya doymuyor. Halil Konakçı’nın söylediği ile haber arasında ki uçurumu açık ve net bir şekilde görebiliyoruz.

Rahmetli Erbakan Hocanın, “ülkede beyin göçü var” mealinde ki sözlerini “Türk milletinde beyin yok” diye lanse edenler ile “Vahdettin hain değildir” diyen tarihçilere rağmen Vahdettin’i  hain ilan edenler aynı spastik düşüncenin ürünüdürler.

O zaman biz de hemen soralım

Çanakkale’yi geçmek için değil Çanakkale’de bir nesli yok etmek için gelen ve bunu da başaran  İngilizler, sonrasında iki kere İstanbul’u işgal ettiler. (13 Kasım 1918, 16 Mart 1920)  Daha sonrasında ise İngilizler, acaba neyin karşılığında İstanbul hülyalarından vazgeçerek, bir kurşun dahi atmadan İstanbul’u terk ettiler.

Ülkelerin işgali ve de sömürülmesi, illa da o toprakların fiziki işgali ile olmaz. O toplumu medeniyet ve modern yaşam kılıfı altında sömürür, kültür emperyalizmine maruz bırakır, LGBT gibi zırvalarla toplumun çekirdeği olan aile yapısını bozar ve de o toplumu içten çürütebilirsiniz. Kaldı ki bunu en iyi yapan milletlerden biridir İngilizler.

Dolayısıyla İngiliz bilmem ne gazetesinin, zamanında okuyucularına hediye olarak verdiği o mendil, Halil Konakçı için değil sizler için bir ibret vesikası olmalıdır.

Ama hemen notumuzu düşelim ki, ibret almak akıllı ve düşünebilen insanların işidir.

MİRATHABER.COM 

 

ATATÜRK’ÜN PEYGAMBERİMİZ (AS) HAKKINDA Kİ DÜŞÜNCELERİ