islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

KAMİL KOÇ FİRMASINDA NAMAZ KILDIN KRİZİ

KAMİL KOÇ FİRMASINDA NAMAZ KILDIN KRİZİ
26 Ağustos 2023 09:42
A+
A-

Kamil Koç firmasının Isparta-Kastamonu seferinde seyahat eden Hatice Kübra Karabaş, Sandıklı Otogarında yolcu indirilirken kısa bir sürede namazını kıldığını, ancak muavin ve bazı yolcular tarafından hakaretlere maruz kaldığını sosyal medya hesabından paylaşınca, olay oldu.

İki dakikalık bir gecikmeden dolayı muavinin ve yolcuların hakaretlerine maruz kalan genç kadın, yaşadığı zorbalığı yine sosyal medya hesabından şu cümlelerle paylaştı.

Kamil Koç firmasının 06CMV559 plakalı 19.30 Isparta-Kastamonu aracında otogarda bavullar indirilirken hemen çimlerin üzerinde namaz kılıp en fazla 2 dakika aracı beklettiğim için yolcular ve muavin tarafından hakaretlere ve bağrışa maruz kaldım.

Akşam namazının geçmesine çok az bir dakika kaldığı sırada Sandıklı Otogarında yolcu indirilmesi sebebi ile muavine iki dakika namazımı kılsam dediğimde 15-20 dakika sonra mola vereceğimizi söyledi. Ben de o zamana vaktin geçtiğini, bagajları indirene kadar benim hemen otobüsün durduğu yerde çimlerin üzerinde namazı kılabileceğimi söyledim. Çok kısa bir sürede namazımı kıldım otobüse geçerken yolcuların ve muavinin bağırmalarına maruz kaldım. Bunun üzerine ‘Tamam, hakkımda ne yapmanız gerekiyorsa yapabilirsiniz şu an’ dedim. Buna rağmen muavin ve yolcu erkeklerden birisi bağırmaya devam etti, böyle yaparak dinden nefret ettirdiğimizi, sesimi kesmem gerektiğini söyledi. Otobüstekiler de bana namazı kaza yapabileceğimi, kul hakkına girdiğimi, ‘bir de namaz kılacak’ gibi ifadeler kullanmaya devam etti.

Genç kadın, önünde oturan ve öğretmen olduğunu söyleyen kadının da kendisine hakaretler yağdırdığını, ancak muavinin onlara bir şey demediği halde kendisine  “Kes sesini” diye bağırdığını söyledi.

Hatice Kübra Karabaş, önünde oturan kadınla diyaloğunu ise şöyle anlattı:

“Ben de bu söylemlere karşı sessiz kalmadım, önümde oturan kadın yolcu ayağa kalkıp bana ‘Kaç yaşındasın sen, 18 yaşında bile değilsin burada konuşuyorsun, kes sesini, geri zekalı, beyinsiz, aptal, şimdi döveceğim, ben öğretmenim bir sürü öğrenci yetiştirdim bunun gibi terbiyesiz görmedim. Şimdi elimde kalacaksın’ şeklinde ifadelerde bulundu. Ben de sürekli olarak hakaret etmemesi gerektiğini, kendisi susmadıkça ben de susmayacağımı belirttim.”

Bu arada bir erkek yolcunun da kendisine hakaret ederek şunları söylediğini ifade etti:

“Bunlar dini kullanıyor. Birileri bunun gibileri tutuyor, çalıyorlar, hırsız bu” dedi.

Hatice Kübra Karabaş, olay duyulduktan sonra Kamil Koç Otobüs firması tarafından kendisinin arandığını ve özür dilendiğini, yine sosyal medya hesabından şu cümlelerle duyurdu.

HABER YORUM

Bismillahirrahmanirrahim

Öncelikle Hatice Kübra Karabaş Hanıma geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Geneli Müslüman olan bir ülkede, namaz kıldığı için güya otobüsün iki dakika geciktiğini bahane ederek çemkirenleri de buradan kınıyor, yaptıklarının saygısızca ve seviyesizce olduğunu ifade etmek istiyoruz.

Kendini öğretmen olarak lanse eden ve öğretmenliğinin arkasına sığınarak her haltı yiyebileceğini ve istediğini söyleyebileceğini zanneden o kadına da tek cümleyle cevap vermek istiyoruz.

“Öğretmen(!) olmuşsun ama insan olamamışsın!

Namaz kıldığı için bir kadına hakaret eden erkek yolcu hakkında söyleyecek çok şey var ama namazdan hareketle Hatice Kübra Karabaş’ı hırsız ilan etmek, olsa olsa hastalıklı bir ruh yapısının neticesi olabilir.

Otobüs firmasının özrü yerinde olmakla birlikte, yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Muavine uygulanan yaptırım kamuoyu ile paylaşılmalı, özgür bir ülkede yaşadığımızdan hareketle de otobüs seferlerinde verilecek molaların namaz vakitleri gözetilerek ayarlanması gerekmektedir.

Madem özgür bir ülkede yaşıyoruz, dini hassasiyetler de göz önünde bulundurulmalı, bunun pratik yansımaları otobüs seferlerinde ve molalarda da görülebilmelidir.

KAZAYA BIRAK

Böyle durumlarda herkesin çokça kullandığı ve işkembe-i kübradan salladığı“Namazını kazaya bırak kardeşim” anlayışına gelince, bir hatırlatma yapmak istiyoruz.

Namaz iki durumda kazaya bırakılır.

1-Uyku halinde

2-Unutma halinde.

Bunların haricinde namaz kazaya bırakılamaz. Namaz kıldığı ve otobüsün iki dakika gibi geç kaldığı bahanesiyle ortalığı ayağa kaldıran densizlere Peygamberimiz (sav)’in hayatından bir örnek vermek istiyorum.

Peygamberimiz (as) Hendek savaşı sırasında müşriklerin saldırıları neticesinde ikindi namazını kılamamış ve çok hiddetlenmiş, ikindi namazını  kılmalarına fırsat  vermeyen müşrikler için “Kabirleri ateşle dolsun” mealinde beddua etmiştir.

KUL HAKKINA GELİNCE

Hatice Kübra Karabaş namaz kıldığı ve iki dakika geç kaldığı için “kul hakkına giriyorsun” kehanetinde bulunanlara da bir çift sözümüz var. Namaz gibi muhteşem bir ibadetin edasını yerine getiren bir insana kul hakkına girdin demek ise ancak akıl yoksunu insanların söyleyebileceği bir sözdür.

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.