islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4652
EURO
34,8281
ALTIN
2.452,43
BIST
9.891,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kanada: Hintlilerin İslam Düşmanlığına Tepkiler

Kanada: Hintlilerin İslam Düşmanlığına Tepkiler

Mirat Haber Ajansı

Son birkaç yıldır, İslamofobi ve Müslümanlara karşı nefret Hindistan’da eşi görülmemiş bir oranda büyüdü. Ama pek çok Hintli özellik gibi bu bağnazlık da uluslararasılaşarak Hintlilerin çalıştıkları Basra Körfezi ülkeleri ya da Kanada gibi yoğun yaşadıkları yerlere de sıçradı. Hindistan’daki İslam düşmanı hükümet üyelerinnin doğrudan ve dolaylı desteği ile hızla büyürken, yurtdışında yaşayan bağnaz Hinduların durumu farklı tepkiler almakta. Körfez ülkelerindeki Hint göçmenlerinin bir bölümü, sosyal medyada İslamofobik nefret mesajlarının ardından işverenler tarafından kovuldu. Kanada’da da şimdi benzer tepkiler gösteriliyor.

Kanada Ontario merkezli bir emlakçı olan Ravi Hooda, Brampton belediye başkanı Patrick Brown’un ​​ezana izin vermek amacıyla şehrin ses yayın tüzüklerinde hazırladığı muafiyetlere öfkelenip Twitter’da bunun ardından “deve binicileri” (Müslümanlar için bir hakaret sözü) için yeni muafiyetler gelip gelmeyeceğini sordu. Muafiyetin daha önce kilise çanlarıyla sınırlı olduğu ve şimdi tüm inançlara yayıldığı bu İslam düşmanı tarafından tan algılanmamıştı. Hooda daha sonra tweetini silmiş olmasına rağmen, Kanada’nın Anti-Nefret Ağı da dahil olmak üzere çeşitli Twitter kullanıcıları tarafından aşağılık yorumları için eylem başlatıldı. İlişkili olduğu gayrimenkul şirketi onu işten çıkardı. Ayrıca Macville Devlet Okulu tarafından Okul Konsey Başkanı olarak görevinden alındı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.