islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

KANSER RİSKİNİ ÖNCEDEN HABER VERİYOR! UZMANLAR UYARDI

KANSER RİSKİNİ ÖNCEDEN HABER VERİYOR! UZMANLAR UYARDI
23 Kasım 2022 13:54
A+
A-

Semptom deneyiminin ölüme daha yakın olup olmadığını ve depresif semptomlara, cinsiyete, kanser bölgesine veya yaşa göre değişip değişmediğini belirlemek için kanser hastalarında yaşam sonu semptomlarına üç farklı uzunlukta baktılar.

Çalışmadan elde edilen verilerin analizi prospektif, tanımlayıcı ve boylamsal olmak üzere üç grupta gerçekleştirildi. Boyuna araştırmalar, risk faktörlerinin ve/veya sağlık sonuçlarının sürekli veya tekrar tekrar izlenmesiyle konuları zaman içinde takip eder.

Bu analiz, üç tanımlayıcı boylamsal çalışmadan birinde ölen kanser hastalarından alınan verileri kullandı.

Veri güvenilirliğini sağlamak için, tüm çalışma deneklerine kanser teşhisi konması, bilişsel olarak sağlıklı olması, İngilizce konuşması ve okuma yazma bilmesi gerekiyordu. Ayrıca, bir psikolog veya psikiyatristin bakımı altındakiler veya duygusal veya psikiyatrik bir bozukluk teşhisi konan kişiler de hariç tutuldu.

ARAŞTIRMA SONUÇLARI

Araştırmacılar yorgunluk, halsizlik, ağrı, nefes darlığı ve öksürüğün “yaşamın son yıllarında” en sık görülen beş semptom olduğunu bulmuşlardır. temel çizgide yaşamak.”

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Yukarıdaki semptomların birçoğunun kanserin erken evreleriyle de ilişkili olduğunu bilmek de önemlidir. Cancer Research UK, “Yaşınız ne olursa olsun, vücudunuzu dinlemek ve bir şeyler yolunda gitmezse doktorunuza danışmak her zaman en iyisidir” diyor.

Vücudunuzda herhangi bir olağandışı değişiklik veya yeni belirtiler fark ederseniz, mümkün olan en kısa sürede doktorunuza görünün. Semptomların çoğunun genellikle daha az ciddi bir şeyin semptomları olduğunu not etmek de önemlidir. Ancak kanser söz konusu olduğunda erken teşhis büyük fark yaratıyor.

Her biri belirli yöntemlerle teşhis edilen ve tedavi edilen 200’den fazla kanser türü vardır. Örneğin, normal bağırsak hareketlerinizde 3 haftadan uzun süren bir değişiklik olursa, doktorunuza görünmeniz önemle tavsiye edilir.

KANSER RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN

Basit yaşam tarzı değişiklikleri, kansere yakalanma riskinizi büyük ölçüde azaltabilir.

bunun başında;

sağlıklı yemek yemek
düzenli olarak spor yap
sigara içmemek
geliyor.

Macmillan Cancer Support’a göre, en yaygın kanserlerin yaklaşık üçte biri (yaklaşık %33’ü) sağlıklı beslenme, sağlıklı kiloyu koruma ve daha aktif olma ile önlenebilir. Ancak yaşam tarzı alışkanlıkları riski tamamen ortadan kaldıramaz.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.