islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5289
EURO
34,9614
ALTIN
2.425,71
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

KANSERİN DÜŞMANI BİR MEYVE “ARONYA”

KANSERİN DÜŞMANI BİR MEYVE  “ARONYA”
16 Ocak 2023 12:41
A+
A-

Ebu Hüreyre (ra) dan rivayet edildiğine göre Peygamberimiz (sav) şöyle buyurmuştur:

“Allah Teâla Hazretleri, her ne hastalık indirmişse onun devasını da indirmiştir.”

Hz. Muhammed (sav)  diğer bir hadisi şerifinde de “Tek bir hastalığın ilacı yoktur. O da İhtiyarlıktır!” buyurarak, insanların sağlık noktasında rahatsızlanmalarının doğal olduğunu, ama yüce rabbimizin ihtiyarlık ve ölüm haricinde bütün dertlerin dermanını da yarattığını söylemiştir.

Günümüz insanı maalesef doğal beslenme ortamından uzak, GDO’lu besinler ile hayatını sürdürmek zorunda kaldığı için doğal besinlerden de uzaklaşmış, bir taraftan da tedavi için değil de bağımlı hale geldiği ilaçları kullanmak durumunda kalmıştır.

Oysa Peygamberimizin (sav) de buyurduğu gibi, derdi veren yüce rabbimiz, dermanını da çeşitli şekillerde bize sunmuştur.

Meyvelerin içinde öyle bir meyve vardır ki, stres içinde yaşayan ve günümüzün en büyük hastalığı olan Kanser hastalığının önleyicisi durumunda.

C vitamini ve antioksidan deposu olan Aronya meyvesi, görünüşü itibarı ile orman meyvelerine benzemektedir. Faydaları saymakla bitmeyen Aronya meyvesi, kansere karşı önleyici bir etkiye sahip ve insan vücudunda ki bağışıklığı arttırıyor. Corona tedevisinin yanında takviye olarak kullanılan bu meyve, diğer nimetlerde olduğu gibi yüce rabbimizin biz insanoğluna bahşettiği muhteşem bir meyvedir.

Anavatanı Kuzey Amerika olan bu meyve, insan vücudunda ki kolesterol seviyesini dengede tutarak damar sertliğinin ve pıhtılaşmanın önüne de geçiyor.

Ülkemizde de yetişen bu meyve, “Süper meyve” olarak da adlandırılabilir. Bu haberi yazarken yaptığımız kısa araştırmalar sonucunda mucize meyvenin, Laboratuvar çalışmaları sırasında denek olarak kullanılan hayvanlarda kanser hücrelerinin artışını durdurduğunu öğrendik.

Aronya meyvesinin; Meme, lösemi, kalın bağırsak ve akciğer kanseri dokusunda, antosiyanin miktarının çok zengin olması nedeniyle, kanser hücresi sinyalizasyonunu bozması bu meyvenin mucizevi bir meyve olduğunu bizlere gösteriyor.

Mirat Haber olarak bizler, yüce rabbimizin bizlere bahşetmiş olduğu bütün nimetlerinin hepsinin farklı özellik ve güzellikte olduğu bilinciyle, şu ayeti kerimeyi sizlere hatırlatmak istiyoruz:

“Asmalı asmasız bağları ve bahçeleri, çeşit çeşit renk ve tatlarda hurmaları ve ekinleri, zeytinleri ve narları, kimi bakımdan birbirine benzer, kimi bakımdan benzemez biçimde yaratıp yetiştiren Allah’tır. Ürün verdikleri zaman onların ürününden yiyin; mahsulün biçilip toplandığı gün fakirlerin hakkını verin. Fakat israf etmeyin. Çünkü Allah, israf edenleri sevmez.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.