islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4960
EURO
34,9488
ALTIN
2.429,76
BIST
9.795,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Kaşıkçı Cinayeti’ndeki Suud Elçiye Büyük Ödül

Kaşıkçı Cinayeti’ndeki Suud Elçiye Büyük Ödül

Mirat Haber Ajansı

Suudi Arabistan rejimi muhalifi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın korkunç şekilde öldürülmesi sırasında Suudi Arabistan’ın büyükelçisi olan Velid Elkhereiji, terfi ile ödüllendirildi. Elkhereiji, önemli bir kariyer sıçraması olan krallığın dışişleri bakan yardımcılığına atandı. Bu terfi atamasının, Riyad’ın Washington Post gazetecisinin öldürülmesinden sorumlu olanları cezalandırma taahhüdü konusunda daha fazla şüpheler uyandırdığı vurgulanmakta. Elkhereiji, gazeteci Suudi Arabistan Konsolosluğu’na girdikten kısa bir süre sonra bir grup özel tim askerinin öldürdüğü ve parçaladığı Ekim 2018’de İstanbul’da bulunan en üst düzey diplomattı. Ceset asla bulunamadı, konsolosluk evinde ayrılan küçük parçaların pişirildiği iddia ediliyor. Elkhereiji, Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından Kaşıkçı’nın kayıp olduğunun anlaşılması üzerine bilgi almak üzere çağrıldı. O zamanlar Suudiler Kaçıkçı’nın konsolosluktan ayrıldığı konusunda ısrar etmekteydi.

Riyad, Ankara’nın Kaçıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Konsolosluğu’ndan asla ayrılmadığını iddia ederken, Türk makamları Kaçıkçı’nın bina içindeki cinayetini kanıtlayan reddedilemez bulgular ortaya koyunca 59 yaşındaki gazetecinin öldürüldüğünü itiraf etmişti. Bu yılın Mart ayında Türk savcılar, Kaşıkçı’yı öldürmekle suçlanan 20 Suudi Arabistan vatandaşı hakkında iddianame yayınladı. Elkhereiji bu listeye dahil edilmedi. 2019’da bir Birleşmiş Milletler raporu, halk arasında MBS olarak bilinen veliaht prens Muhammed bin Salman’ın Kaçıkçı cinayetinden sorumlu olduğu sonucuna varmış, Amerikan istihbaratı da aynı sonucu bildirmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.