islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4905
EURO
34,9546
ALTIN
2.435,08
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Kaşıkçı’nın Oğlu Ailenin Katilleri Affettiğini Bildirdi

Kaşıkçı’nın Oğlu Ailenin Katilleri Affettiğini Bildirdi
27 Mayıs 2020 16:35
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın oğullarından biri, Twitter hesabında ailesinin babasını öldüren insanları affettiğini belirten bir açıklama yayınladı. Salih Kaşıkçı, Mübarek ayın mübarek gecesinde Allah’ın “Bir kişi affederse, ödülü Allah’tandır” sözünü hatırladıklarını, bu nedenle Şehit Cemal Kaşıkçı’nın oğulları olarak babalarını ​​ödüllendirenleri affettiklerini duyurduklarını ilan etti. Suudi Arabistan’daki ölüm cezaları, eğer aile katili affederse iptal oluyor. Bu durumda iptalin olup olmayacağı net belli değil ancak Aralık ayında beş kişinin ölüm cezasına çarptırıldığı mahkeme gözlemciler tarafından “adaletin tam zıttı” olarak nitelenmişti.

ABD gazetesi Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı,  Suudi hükümetinin önde gelen muhaliflerinden biriydi. Ekim 2018’de İstanbul’daki Suudi Konsolosluğuna gitti ve br daha hiç dışarı çıkmadı. Nişanlısı onu dışarıda beklerken, evliliğe ait belgeleri almak için oraya gitmişti. Kaşıkçı’nın konsoloslukta parçalandığına inanılıyor ve birçok analist Suudi Veliaht Prensi Bin Selman’ın korkunç saldırıyı emrettiğini düşünüyor. Prens başlangıçta herhangi bir rolünü reddetmiş, ancak cinayetin kendi idaresi altında olması nedeniyle sorumluluğu sözle de olsa üstlenmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.