islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Katar emiri Suudi Arabistan’ı ziyaret etti, veliaht prens ile görüştü

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, krallık ve diğer Körfez ülkeleriyle yıllardır süren bir anlaşmazlığı hafifletmek için bir bildirinin imzalanmasından bu yana ilk kez Suudi Arabistan’ı ziyaret etti.

Katar emiri Suudi Arabistan’ı ziyaret etti, veliaht prens ile görüştü

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, krallık ve diğer Körfez ülkeleriyle yıllardır süren bir anlaşmazlığı hafifletmek için bir bildirinin imzalanmasından bu yana ilk kez Suudi Arabistan’ı ziyaret etti.

Mirat Haber Ajansı

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, krallık ve diğer Körfez ülkeleriyle yıllardır süren bir anlaşmazlığı hafifletmek için bir bildirinin imzalanmasından bu yana ilk kez Suudi Arabistan’ı ziyaret etti. Şeyh Tamim, Pazartesi günü Kızıldeniz kenti Cidde’de Suudi Prens Muhammed bin Salman tarafından havaalanında karşılandı. Katar’ın devlet medyasına göre iki lider daha sonra El Salam Sarayı’nda ikili ilişkileri ve bunları farklı alanlarda geliştirmenin yollarının yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeleri tartıştıkları görüşmelerde bulundu.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır ile birlikte, Haziran 2017’de Katar’ın İran’a çok yakın olduğu ve katı grupları desteklediği iddiaları nedeniyle Katar ile diplomatik ve ticari bağlarını kopardı, Katar’ın her zaman kesin olarak reddettiği iddialar. Ancak 2021’in başlarında, ablukaya alan ülkeler, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetiminin diplomatik faaliyetlerinin telaşının ardından Katar ile bağları yeniden kurmayı kabul etti. Şeyh Tamim, en son Ocak ayında bin Salman’ın çöl kenti El-Ula’da ev sahipliğinde bir zirve için gitti ve bu, çatlağı sona erdirme bildirisiyle sonuçlandı. Önümüzdeki yıl FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Katar, saldırı karşısında büyük ölçüde yara almadan ve kararlı bir şekilde bölgesel kavgadan çıktı. Dörtlü’nün El Cezire haber ağını kapatması ve Türk askerlerinin küçük bir ihtimalini kendi topraklarından sürmesi de dahil olmak üzere taleplerini reddetti. Kampanya, Katar’ı politikalarını değiştirmeye zorlama ve doğalgaz zengini ülkeyi Türkiye ve İran ile daha yakın ittifak kurmaya zorlarken, aynı zamanda ABD ile ilişkilerini güçlendirmeye devam ederken çok az şey başardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.