islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5825
EURO
34,7736
ALTIN
2.509,60
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Katar, maliye bakanının tutuklanmasını emretti

Katar, kamu fonlarının kötüye kullanılması ve yetkinin kötüye kullanılması iddialarına ilişkin soruşturmanın bir parçası olarak Maliye Bakanı Ali Şerif El Emadi’nin tutuklanmasını emretti ve bakanlık sorumluluklarından kurtuldu.

Katar, maliye bakanının tutuklanmasını emretti

Katar, kamu fonlarının kötüye kullanılması ve yetkinin kötüye kullanılması iddialarına ilişkin soruşturmanın bir parçası olarak Maliye Bakanı Ali Şerif El Emadi’nin tutuklanmasını emretti ve bakanlık sorumluluklarından kurtuldu.

Mirat Haber Ajansı

Katar, kamu fonlarının kötüye kullanılması ve yetkinin kötüye kullanılması iddialarına ilişkin soruşturmanın bir parçası olarak Maliye Bakanı Ali Şerif El Emadi’nin tutuklanmasını emretti ve bakanlık sorumluluklarından kurtuldu. Katar Haber Ajansı (QNA) dün yaptığı açıklamada, başsavcının kamu sektörüyle ilgili suçlarla ilgili belge ve raporları inceledikten sonra tutuklama emrini verdiğini bildirdi. Genişletilmiş bir soruşturmanın sürdüğünü de sözlerine ekledi. Emir’in ofisinden dün yapılan açıklamaya göre, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, el-Emadi’yi maliye bakanı olarak sorumluluklarından kurtaran bir kararname yayınladı. Emir ayrıca Katar’ın ticaret ve sanayi bakanı Ali bin Ahmed el-Kuwari’nin mevcut görevinin yanı sıra maliye bakanı sorumluluklarını da üstlenmek üzere atandığını duyurdu. Açıklamada, kararnamenin çıkarıldığı tarihten itibaren derhal yürürlüğe girdiği ve resmi gazetede yayınlanacağı belirtildi.

Qatar orders arrest of finance minister over alleged embezzlement | Middle  East Eye

Katar Ulusal Bankası’nın büyümesini denetleyen Al-Emadi, 2013 yılından bu yana maliye bakanı olarak görev yapıyor. Katar’ın güçlü 300 milyar dolarlık devlet varlık fonu Katar Yatırım Otoritesi’nin yönetim kurulunda yer alıyor. Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, soruşturmanın el-Emadi’nin maliye bakanı sıfatıyla ilgili olduğunu, devlet fonundaki veya bankadaki görevleriyle ilgili olmadığını ifade etti.

Al-Emadi, küçük ulusun ekonomiyi çeşitlendirme planlarını hızlandırmasına neden olan 2014-15 petrol fiyatı düşüşü sırasında Katar’ın ekonomi politikalarına yön verdi. Önde gelen sıvılaştırılmış doğal gaz üreticisi Katar, korona virüs krizi ve düşen küresel enerji talebi nedeniyle geçen yıl ekonomisinin yüzde 3,7 küçüldüğünü gördü. Ancak Uluslararası Para Fonu verileri, daralmanın beklenenden daha az olduğunu ve Körfez bölgesinde en küçük olduğunu gösterdi. Al-Emadi, her yıl maliye bakanlarını kutlayan uluslararası finans dergisi The Banker tarafından 2020’nin bölgedeki en iyi bakanı seçildi. Önümüzdeki yıl Dünya Futbol Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Katar, etkinlik öncesinde son birkaç yıldır altyapıya ciddi yatırımlar yaptı, bu da büyük projelere yapılan harcamaların bu yıl azalacağı anlamına geliyor. Gerçek gayri safi yurtiçi hasılanın, aşıların yaygınlaşması, koronavirüsle ilgili kısıtlamaların kademeli olarak gevşemesi ve petrol talebi ve fiyatlarındaki artış sayesinde bu yıl yüzde 2,2 artması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.