islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kazakistan insan hakları gruplarına asılsız vergi iddiası kullanmakla suçlandı

Kazakistan insan hakları gruplarına asılsız vergi iddiası kullanmakla suçlandı

Mirat Haber Ajansı

Birçok uluslararası hak örgütü, Kazakistan makamlarını vergi usulsüzlükleri konusunda dayanaksız iddialarda bulunarak insan hakları aktivistleri üzerinde bir baskı kampanyası başlatmakla suçladı. Uluslararası Af Örgütü, Cephe Savunucuları, İnsan Hakları İzleme Örgütü ve İnsan Hakları için Uluslararası Ortaklık 3 Aralık’ta ortak bir açıklamada, Kazakistan’daki vergi makamlarının Ekim ortasından bu yana ülkedeki en az 13 insan hakları grubuna yabancı kaynaklardan gelire ilişkin yanlış doldurulmuş beyanname formları bildiriminde bulunduğunu söyledi.

Form, 2016 yılında çıkarılan tartışmalı ve çok eleştirilen bir yasanın bir gereğidir. Formların zamanında doldurulmaması, yaklaşık 1.300 dolar para cezası ve faaliyetlerin askıya alınması, daha büyük bir para cezası ve tekrar için faaliyetlerin yasaklanması anlamına geliyor. Gruplar ayrıca, vergi makamlarının yasal süreç olmaksızın cezalar verebileceklerinden endişe duyduklarını da ifade ettiler. Kazakistan’da hedef alınan kuruluşların mahkemeye itirazda bulunmaları için para cezası verildikten sonra yalnızca 10 günleri bulunuyor. Uluslararası insan hakları kuruluşlarının ortak açıklaması, Kazak makamlarını bağımsız sivil toplum kuruluşlarına yönelik bu temelsiz şikayetleri bırakmaya çağırdı. Ayrıca hükümetten örgütlenme ve ifade özgürlüğü de dahil olmak üzere uluslararası insan hakları yükümlülüklerini yerine getirmesini istediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.