islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3611
EURO
34,7583
ALTIN
2.439,02
BIST
10.014,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Keşmir: Kadın Gazetecinin Facebook Resmine 7 Yıl

Keşmir: Kadın Gazetecinin Facebook Resmine 7 Yıl
22 Nisan 2020 19:05
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Müslüman nüfusa sahip işgal altındaki Jammu-Keşmir eyaletinde geçen yıl sıkıyönetim kuran ve eyalet olma hakkını da elinden alan Hindistanlı yetkililer Pazartesi günü gerçekleşen masum bir Facebook gönderisi için acımasız kanunlar uyarınca Keşmirli bir foto muhabirini tutukladılar. Bölgenin başkenti Srinagar’da yaşayan 26 yaşındaki bir kadın foto muhabiri olan Meserret Zehra, Facebook’ta “gençleri ulusa karşı ayaklandırmak niyetiyle teşvik etmek” ile suçlanıyor.

Meserret Zehra, sadece daha önce Washington Post, New Humanitarian, TRT World, Al Jazeera, Caravan gibi farklı Hint ve uluslararası kuruluşlarda yayınlanmış olan arşiv görüntülerini, sosyal medyada paylaştığını bildirdi. Ancak Yasadışı Faaliyetleri Önleme Yasası ve Hindistan Ceza Kanunu’nun 505. Fıkrasına göre tutuklandı. Hüküm giymesi halinde yedi yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Dünyanın en büyük demokrasisi adı verilen Hindistan’daki ifade özgürlüğü hakkını ihlal eden bu hareket eleştirildi ve Zehra’nın davası aleyhinde  bölgesel gazetecilerden çevrimiçi bir protesto düzenledi. Öte yandan polis, halka sosyal medya platformları aracılığıyla kimlik doğrulaması yapılmayan bilgileri yaymaktan kaçınmalarını tavsiye etti. Zehra’nın üyesi olduğu Hindistan Medyasındaki Kadınlar Ağı adlı grup da meslektaşları aleyhindeki bu davanın geri çekilmesi gerektiğini savundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.