islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5592
EURO
34,9748
ALTIN
2.448,66
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kırgızistan, sınır çatışması kurbanlarının yasını tutuyor

Kırgızistan Cumartesi günü, Tacikistan sınırındaki son çatışmalarda yaşanan kayıpların üzerine iki günlük ulusal yas ilan etti.

Kırgızistan, sınır çatışması kurbanlarının yasını tutuyor

Kırgızistan Cumartesi günü, Tacikistan sınırındaki son çatışmalarda yaşanan kayıpların üzerine iki günlük ulusal yas ilan etti. 

Mirat Haber Ajansi

Kırgızistan Cumartesi günü, Tacikistan sınırındaki son çatışmalarda yaşanan kayıpların üzerine iki günlük ulusal yas ilan etti. Cumhurbaşkanlığı basın ofisi yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Sadyr Japarov’un bu konudaki emri imzaladığını açıkladı. Kırgız Sağlık Bakanlığı’na göre, Kırgızistan-Tacikistan sınırının tartışmalı bir bölümünde iki gün süren çatışmalarda en az 34 Kırgız öldü ve 134 kişi yaralandı. Kurbanların 31’i sivildi.

At least 39 dead in clashes along Kyrgyz-Tajik border

Kırgızistan yerel basında çıkan haberlere göre, geçen Çarşamba günü başlayan çatışmalar yerel su dağıtım şebekesinin kontrolü yüzünden gerçekleşti. Bakanlık ayrıca, Tacikistan vatandaşlarına karşı, cinayet soruşturmaları ve yasadışı sınır geçişleri de dahil olmak üzere, şiddetle bağlantılı olarak 11 ceza davası açtığını bildirdi. Kapalı bir otoriter devlet olan Tacikistan’ın da kayıplara ve zararlara maruz kaldığı anlaşılıyor, ancak çatışma konusunda çok daha az açıklama yaptı. Perşembe akşamı ateşkes anlaşması yapıldı, ancak Kırgızistan, cumartesi öğleden sonra ateşkesi güçlendirmek için ulusal güvenlik şefleri toplanmadan önce her iki tarafın da Cuma ve Cumartesi günü ateş etmeye devam ettiğini kabul etti. Cuma günü, Türk Konseyi Kırgızistan ve Tacikistan’ı sınır boyunca patlak veren gerginliği azaltmak için ortak önlemler almaya çağırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.