islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5870
EURO
35,0160
ALTIN
2.457,67
BIST
9.765,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Köpek Aşı Medyanın Gıdası Olmalıydı?

Bilge İslâm bilginleri, insanları arkalarından hoşlanmayacakları şekilde anma olan ve Yüce Kitabımız Kur’ân’ın ölü kardeşinin etini yemek olarak nitelediği gıybet haramını köpek aşı olarak vasfeder.

Köpek Aşı Medyanın Gıdası Olmalıydı?

Ali Rıza Demircan

Başlığımızı yadırgamış olabilirsiniz ama lütfen sabır gösteriniz.

Bilge İslâm bilginleri, insanları arkalarından hoşlanmayacakları şekilde anma olan ve Yüce Kitabımız Kur’ân’ın ölü kardeşinin etini yemek olarak nitelediği gıybet haramını köpek aşı olarak vasfeder.

Sözü sakınmadan söyleyelim, üryan kadın resimleri ve yarı pornografik yayınlarla  kadın bedenini sömürme gibi köpek aşı yeme de medyanın beslendiği gıda çeşitlerinden olmuştur.

Ertuğrul Özkök’ün Ajda Pekkan Yazısı

Bu yazıyı Ertuğrul Özkök’ün 18 Mayıs 2021 tarihli “Ajda hangi iki ünlü yazarın önünde çırılçıplak  soyundu” başlıklı yazısı vesilesi ile kaleme alıyorum. Yazıya konu olay, 1969 yılında cereyan etti. Öyle başlığın çağrıştırdığı gibi ortada iradeli bir soyunma da yok. 52 yıl önce yaşanmış  bu olayın şimdilerde anlatılmasını Ajda Pekkan’ın onaylayacağını sanmıyorum. Onaylasa bile biz onaylamıyor ve bu anlatımı köpek aşı yemek olarak değerlendiriyoruz.

“Köpek Aşı Medyanın Gıdası  mı  Olmalıydı?” şeklindeki başlığımızı yalnızca bu olay sebebiyle atmadım. Siz okuyucularımız  gibi benim de içinde yaşadığım pek çok olay var. Bunlardan birini “Bir Kuşluk Vakti’nde Güzel Kul Olma Mücadelem” adıyla yayınladığımız hatıramızdan nakledelim:

“Ahmet Hakan ile Haber Programı dışında, kendisinin ihdas ettiği İskele Sancak programlarında da beraberliğimiz oldu. Aklımda kalan bir tanesini arz edeyim.

Magazinciyi Yerişim

22 Mart 2002’de yaptığımız İskele Sancak programlarından birinde benim dışımda Mehmet Barlas, Meral Konrad ve magazinci A.I. vardı. Programda nasıl bir gelişme oldu hatırlamıyorum. A.I. ünlü bir kadın ses sanatçısının -adını da vererek- Londra’da kırdığı cevizleri ortaya çıkarıp magazin basınında duyurduğunu söyledi. Baktım hiç kimse itiraz etmiyor, söz aldım ve şöyle dedim:

– A….Bey! Söyleminiz ahlâkî değildir; büyük bir hatadır.

Yapılmışsa bir şeyler, gizli yapılmıştır, gördükleriniz tarafınızdan

yanlış yorumlanmış da olabilir. Üstelik sözünü ettiğiniz sanatçı,

yaptığı hatadan tövbe etmiş, kendisini aklamış olabilir. Siz duyurunuzu

nasıl düzelteceksiniz? Gizlemeniz gerekeni açığa vurmanız

onaylanamaz. Yaptığınız hem hata araştırma ve hem de gıybet ve teşhirdir. Bu üçü de haramdır.

Ajda Pekkan Onaylasa da Biz Onaylamayız

Gelelim yazımıza vesile olan Ajda Pekkan’a. Ben onu yakındım tanımam. Medyadan tanığım kadarıyla  onu İslâmi ölçülere göre değerlendirmeye kalkışsam olumsuz yargılara varabilirim. Ama ben böyle yapmayacağım. Aslında böyle bir yetkim de yok. Allah kullarına merhametlidir. Dilerse bağışlar. Ben de bir kul olarak bağışlanmamı ve onun da bağışlanmasını dilerim.

Ajda Pekkan ile ilgili yıllar önce okuduğum, sonraları yazdığım ve sohbetlerimde konu edindiğim bir olayı hatıra olarak nakletmet  isterim:

Ajda Pekkan İle İlgili Unutmadığım Olay

“ Bundan yaklaşık elli kadar yıl önceydi. Komşumuz olan bakkal dükkanında gazeteleri gözden geçirirdim.

Dönemin Akşam gazetesi Ajda Pekkan ile bir söyleşi yapmıştı. Ajda Pekkan Batı ülkelerinin birinde bir motele yerleşir. Moteli bir karı koca işletmektedir. Ajda Hanım Türkiye’nin tarihsel dokusu ve doğal güzelliklerini anlattığında erkek yani koca kalkar bir takım hesaplar yaptıktan sonra gelir ve karısına şöyle der:

  • Ben hesabımı yaptım. Sen de yap. Gelirin yeterli ise Türkiye tatilini beraberce yapabiliriz.”

Bu konuşmaya tanık olan Ajda şu değerlendirmeyi yapar:

  • Birden Anadolu erkeği gözümde büyüdü. Eşi için fedakârlıkları ve hatta tehlikeleri bile  göze alabilen erkeğimizin nazarında kadının bir yeri var. Ama batı dünyasında böyle bir değer anlayışı yok.”

İnsanları iyi yönleri ile anmakta hata etmek bile Allah katında geçerli olan bir erdemdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.