islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Körfez krizi çözümümde BAE tereddütlü

Körfez krizi çözümümde BAE tereddütlü
Mirat Haber Ajansı

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed Abdur Rahman el-Sani yaptığı açıklamada, Körfez krizinin çözümünün kapsamlı olması gerektiğini söyleyerek, krizin çözülmesi ile İsrail ile normalleşme arasında herhangi bir bağlantı olmadığını söyledi. Roma uluslararası Akdeniz Diyalogları forumunda video konferans yoluyla yaptığı bir konuşmayla gündeme gelen konu üzerine Körfez krizinde olası bir adım ile normalleşme dosyası arasındaki bağlantılarla ilgili görüşmelere ilişkin, Katarlı yetkili, Körfez krizinin İbrahim Anlaşmaları veya İsrail ile normalleşme ile ilgili olmadığını söyledi. Şu anda İsrail ile normalleşmenin Filistin davasına herhangi bir ivme katmayacağını da sözlerine ekledi.

Amerikan basını Trump yönetiminin İran ile ilişkileri sıkılaştırmak için Körfez krizini, ayrılmadan önce çözmek istediğini vurguluyor. Bu yöndeki ilk adımlar arasında Trump yönetiminin, Suudi Arabistan’ın İran’ın hava sahasını kullanmak için milyonlarca dolar ödeyen Katar’a uçuş izni için baskı yapması var. Suudi Arabistan ve Katar’ın Trump’ın uyguladığı baskıların ardından üç yıldan fazla süredir devam eden anlaşmazlığı sona erdirmek için bir ön anlaşmaya varmaya yakın olduklarını söylediği aktarıldı. Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad, Doha’da Trump’ın kıdemli danışmanı ve damadı Jared Kushner ile bölgesel ve uluslararası meseleleri, özellikle de Orta Doğu’daki gelişmeleri görüşmüş, açıklamada Kushner’in ziyaretinin amacı hakkında daha fazla ayrıntı yer almamış, ancak ABD medyası ziyaretin “önümüzdeki Ocak ayında Trump’ın,  Beyaz Saray’dan ayrılmadan önce Orta Doğu’da daha diplomatik anlaşmalara varma” amaçlı olduğunu söylemişti.

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.