islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6910
EURO
34,9201
ALTIN
2.505,20
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Korona Vakaları: 6 Milyon Aşıldı, Fakir Ülkeler Zorda

Korona Vakaları: 6 Milyon Aşıldı, Fakir Ülkeler Zorda
30 Mayıs 2020 14:25
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Dünya’da Korona salgınında testler sonucunda belirlenen resmi vaka sayısı 6 milyonu aşmasına rağmen gerçek rakamın on milyonlarla ölçülebileceği uzmanlarca belirtilmekte. Gerçek rakamların çok yüksek olmasının nedenleri arasında ortalama yüzde iki civarı olan ölümlere göre en az 15 milyon bitmiş vaka olması, Koronadan ölümlerin aslında gerçeğin çok altında gösterildiği, sayısız Korona ölümünün doğal ölüm olarak yansıtıldığından bahsedilmekte. Bunun yanısıra Afrika ve Güney Asya ülkelerinin yetersiz sağlık sistemleri sonucu yapılan testlerin bu ülkelerde binde bir civarında olduğu, bunun da vakalarla ilgili gerçekleri ifade etmediği vurgulanıyor. Dolayısıyla resmi rakamlar bugün için 6 milyon olsa da dünyadaki gerçek rakamlar bunun üç, beş ya da on katından fazla olabilir denmekte.

Korkutucu olan daha önce gelişkin sağlık sistemleri olan Batı Avrupa ve Kuzey Amerika’da görülen Korona virüsü, şimdi dev şehirlerde onmilyonların iç içe ve sağlık koşullarına uymadan yaşadıkları ülkelerde ilerlemesi. Hindistan uzun süre altlarda görünürken hızla listenin başına doğru ilerliyor. Brezilya çoktan ikinci sıraya çıktı ve hastalık denetimden çıktı. Güney Amerika’da durum kritik. Dünyanın en yoğun nüfuslu ülkesi Müslüman Bangladeş’te Korona tamamen kontrol dışı hızla yayılıyor. Pakistan zor durumda. Endonezya orduyu kışladan çıkardı kontrol etmeye yardım etsin diye. Afrika’da yayılma hızla ilerlerken hiçbir ölçüm verisi bulunmuyor. Kısaca başta gelişmiş ülkelerin sorunu gibi görünen hastalık şimdi dünyanın her köşesine yayılmış durumda ve özellikle de gelişmekte olan ülkeleri vurmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.