islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5580
EURO
34,9769
ALTIN
2.426,92
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Mısır: Tecavüz Kurbanı Tutuklu Tecavüzcü Serbest

Mısır: Tecavüz Kurbanı Tutuklu Tecavüzcü Serbest

Mirat Haber Ajansı

Arkadaşının kendisine tecavüz ettiğini söylemek için şişik ve çürük bir yüzle çevrimiçi görünen bir Mısırlı kadın, güvenlik güçleri tarafından tutuklandı. Menna Abdülaziz, arkadaşı Mazen İbrahim’in ona tecavüz ettiğini, telefonunu çaldığını, saldırdığını ve fotoğrafladığını anlatmak için sosyal medyayı kullandı. Viral olan videoyu yayınlayan Menna, son haftalarda TikTok platformunda videosu yayınladıktan sonra tutuklanan Mısır’da üçüncü genç kadın. Tutuklanması Mısır hükümetinin istismar ve tecavüzden şikayet eden kadınlara karşı tutumunun altını çizdiği vurgulanıyor. Şimdiye kadar yapılan işlemler sadece kurbanı cezalandırmak ve failin hesaba katılmamasını sağlamak oldu.

Bu haftanın başlarında, 2008’de Lübnanlı pop yıldızı Suzanne Tamim’i öldürmek için kiralık katil olarak görevlenen Mısırlı polis Mohsen Al-Sukkari, Sisi affıyla serbest bırakıldı. Mansura’da bir mafya tarafından saldırıya uğramış bir kadının Yılbaşı Arifesi videosunda da benzer bir durum oldu. Arabasına girmeye çalışırken, yakındaki bir polis memurundan ona yardım etmesini istdi, ancak memur işi gücü olduğunu belirterek saldırıya uğrayan kadına yardım etmedi. Geçen yıl, Mısırlı bir futbol yıldızı Amr Varda’nın bir dizi kadına agresif bir şekilde çevrimiçi olarak taciz ettiği bulundu. Başlangıçta milli futbol takımından atıldı, ancak Liverpool’daki Mohamed Salah da dahil olmak üzere birkaç takım arkadaşı tarafından savunulduktan sonra hızla eski takıma geri gönderildi.

Sosyal medya platformlarının kullanımı, korona salgını sokağa çıkma yasağı altında arttıkça, Mısırlı yetkililer, özellikle kadınların daha sıkı gözetimini teşvik ederek, nüfuz sahibi olabilecek herkesi çökertti. Ana akım medya devletin kontrolü altında olmasına rağmen, yetkililer şimdiye kadar sosyal medyada yayınlananları kontrol etmek için mücadele ettiler, ancak bu onları denemelerini durdurmadı. Mısır’ın medya düzenleme yasası, bireysel sosyal medya hesaplarını engellemeye izin veriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.