islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3612
EURO
34,6938
ALTIN
2.397,81
BIST
10.161,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

Gazze’de Amerika-İsrail’in Çıkar İğrençliği

Gazze’de Amerika-İsrail’in Çıkar İğrençliği
28 Aralık 2023 11:06
A+
A-

Gazze ile ilgili elemimizi artıran haberler öylesine çokki açıkcası bizim yazmaya ve konuşmaya takatimiz kalmadı.

Korkuları, şehitleri, enkaz yığını olan evleri-işyerleri, açlıkları, susuzlukları ve bununla birlikte hastalıkları ile Gazzelilerin yaşadığı mezalimi insanlık görmeye ve duymaya tahammül edemiyor. Edemediği için görüldüğü gibi sokaklara dökülmüş. Ne var ki nafakaları olan işleri ve kariyerlerini yitirme bahasına isyan halinde olanlarda pek çok.

HAMAS-GAZZE HAYIR VESİLESİ OLDU VE OLACAK

Hamas’ın başkaldırısı ve Gazzelilerin çilekeş sabrı dünya çapında hayırlara vesile olmaya başladı.

Sadece İsrail değil ona destek çıkan veya sesiz kalan nice emirlikler, sultanlıklar, krallıklar ve darbe yönetimleri da sarsılacak. Ve inşaallah yıkılacak.

“ … Zalimler, yakında ne müthiş bir akıbete yuvarlanacaklarını, nasıl bir devrimle yıkılıp gideceklerini görecekler.(Şuara 26/227)

Mevcut yapısıyla acziyet sergileyen Birleşmiş Milletler de yeniden yapılanacak. İslam’a yönelişler de ayrı ve büyük bir bereket olacak.

 

AMERİKA VE İSRAİLİN ASI AMACI

 

Hamas’a diş geçiremediği için kuduzlaşan Amerika-İsrail, dünyanın nefretini kazanma ve Birleşmiş Milletler’de yalnızlaşma gibi büyük kayıplarına rağmen Gazze’e ve de Batı Şeria’da katliama devam ediyorlar. Bu bir akıl tutulması değil mi? Cinnet halini yansıtmıyor mu?

Ama hayır bunları katliama yönelten saik/sebep yalnızca intikam çılgınlıkları değil. Maddi çıkar amaçları da var. Bunun için Gazze’yi insansızlaştırmak.

Hindistan’da başlayacak ticaret yolunu büyük bir liman haline dönüştürülecek Gazze’de noktalamak. Ve de Gazze önündeki gaz yataklarına çökmek. Amerika’ya bağımlı bölge ülkeleri de bu planı onaylamış gibiydiler.

Büyük hesap buydu. Hamas’ın 7 Ekim başkaldırması da muhtemelen bu planı akamete uğratmak içindi.

 

SÜRGÜN PLANI ERTELENDİ GİBİ

 

Amerika-İsrail ve AB ülkeleri başarılamayacağını anladıkları için olacak Gazzelileri Sina’ya sürme planını şimdilik ertelediler gibi götünüyor.

26 Aralık tarihli KATAR kaynaklı el- Cezire’ den çeviri haberimizle bu konuyu okuyucularımızın gündemine taşıdık.

İsrail Gazze’nin Doğal Gazını Ele Geçirmek İçin Bölgeyi İnsansızlaştırmak İstiyor”. Başlıklı bu makaleden iki paragrafa yer verelim:

İsrail‘in Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırganlığı, kıyılarında bol miktarda bulunan zengin doğal gaz kaynaklarından ayrı düşünülemez. Saldırılar, Gazze’nin işgalden kurtarılması amacıyla insanları göçe zorlamak için kasıtlı olarak binaları ve altyapıyı yok etti ve binlerce kişiyi öldürdü.

Amerika’nın “ekonomik canlandırma planı” kapsamında Gazze kıyısındaki gaz sahalarından yararlanma planlarına ilişkin haberler sızdırıldı.”

MİRATHABER.COM – YOUTUBE