islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5226
EURO
34,9004
ALTIN
2.430,41
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Koronavirüs Yalanları

Koronavirüs Yalanları
28 Aralık 2021 09:29
A+
A-

Son günlerde adı hızla yayılan Demicron kısa sürede bir panik dalgasına neden olmuş durumda. Bazı haber sitelerinde yer alan Delta ve Omicron’un birleşiminden oluşan Delmicron isimli bir varyantın ortaya çıktığı iddiaları doğru olmadığı söylendi.

2 yıldır Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele eden Dünya aynı zamanda virüs ile ilgili yanlış bilgi ile de mücadele halinde.

2019’un son günlerinde hayatımıza giren ve hala dünyanın bir numaralı ortak gündemi olmaya devam eden virüs pek çok iddiaya da konu oluyor.

Ancak bu iddiaların pek çoğu gerçeklikten hayli uzak, bilim dünyası tarafından kabul görmemiş tezlere ev sahipliği yapıyor. Bunun son örneği ise ‘Delmicron varyantı’ iddiaları.

Hindistan’da ortaya çıkan Delta ve ilk olarak Güney Afrika’da görülen Omicron’un birleşiminden oluşan Delmicron isimli bir varyant ortaya çıktığı iddiaları geçtiğimiz hafta ortaya atıldı.

Kısa sürede ‘yeni varyant’ olarak lanse edilen Delmicron ile ilgili beklenen açıklama geldi. Uzmanlar bu isimde bir varyant olmadığının altını çizdi.

Hindistan’da Maharcashtra eyaleti Kovid-19 eylem gücünde yer alan bir uzmanı kaynak gösteren Haberler ile ilgili konuşan Bangalore Tata Genetik ve Toplum Enstitüsü müdürü Dr. Rakesh Kumar Mishra, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

‘Delmicron yanıltıcı bir terimdir. Bu isimde bir varyant yoktur. Bir kişinin koronavirüsün bu iki çeşidi ile enfekte olması mümkündür. Ancak bu ihtimal hayli düşüktür.’

Mishra, aynı açıklamasında yeni bir varyantın ortaya çıkması durumunda açıklamanın DSÖ’den geleceğinin de altını çizdi.

Dünya Sağlık Örgütü’nden ise (DSÖ) böyle bir varyanta ilişkin resmi açıklaması yok.

Hem Delta hem de Omicron ile dünya genelinde kaç kişinin enfekte olduğu ise henüz netlik kazanmış değil.

Uzmanlar hem bu sayıyı belirlemek hem de bu durumdaki hastaların daha büyük bir risk altında olup olmadığını saptamak için çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.