islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Kötülüklerin En Yüksek Olduğu Ülkeler

Kötülüklerin En Yüksek Olduğu Ülkeler
22 Aralık 2023 10:00
A+
A-

İnsanın niçin kötülük işlediği konusu Antikçağ Yunan’dan beri filozofların cevabını aradığı sorudur. Müslümanlar da bu konuya ilgi göstermiş, genel olarak Allah’ı her tür kötülükten tenzih ederek kötülüğü dünya hayatını yaşarken insanın imtihan alanı olarak görmüşlerdir.

Tarihte olduğu gibi şüphesiz bugün de kötülükler (şer, münker, kubh, seyyie) olmaktadır. Zamanımızın hakim algısı neredeyse kötülüklerin tamamını müslümanlara fatura eder. Bundan hareketle de sanki İslam kötülüklerin sebebi, kaynağı; müslümanlar da kötü kimseler olarak resmedilmektedirler. Söz konusu kötülüklerin de en büyüğü hakim güçlerin müslümanları kendisiyle ilişkilendirdikleri “terör”dür.

Fakat bu tamamiyle bir algıdır ve algı operasyonları hakikatin suistimalinden başka bir şey değildir. Bununla birlikte aşağıda sunacağımız “kötülükler kategorileri”nin ülkelere ve dinlere/inançlara göre dağılımı bunu kanıtlamaya yeter.

Dünyadaki en yüksek fuhuş oranlarına sahip 10 ülke:

1- Tayland (Budizm)

2 – Danimarka (Hristiyan)

3 – İtalya (Hıristiyan)

4- Almanya (Hristiyan)

5- Fransa (Hristiyan)

6- Norveç (Hıristiyan)

7- Belçika (Hıristiyanlık)

8- İspanya (Hıristiyanlık)

9- Birleşik Krallık (Hıristiyan)

10- Finlandiya (Hıristiyanlık)

Dünyadaki en yüksek hırsızlık oranına sahip 10 ülke:

10- Danimarka ve Finlandiya (Hıristiyanlık)

9- Zimbabve (Hristiyan)

8- Avustralya (Hıristiyan)

7- Kanada (Hıristiyan)

6- Yeni Zelanda (Hıristiyan)

5- Hindistan (Hinduizm)

4 – İngiltere ve Galler (Hristiyan)

3 – Amerika Birleşik Devletleri (Hristiyan)

2 – İsveç (Hıristiyanlık)

1 – Güney Afrika (Hristiyan)

Dünyadaki en yüksek alkol bağımlılığı oranlarına sahip 10 ülke:

1) Moldova (Hristiyan)

2) Belarus (Hristiyan)

3) Litvanya (Hristiyanlık)

4) Rusya (Hıristiyanlık)

5) Çek Cumhuriyeti (Hıristiyanlık)

6) Ukrayna (Hristiyan)

7) Andorra (Hristiyan)

8) Roma (Hristiyan)

9) Sırbistan (Hristiyan)

10) Avustralya (Hıristiyan)

Dünyadaki en yüksek cinayet oranına sahip ülkeler:

1 – Honduras (Hıristiyanlık)

2- Venezuela (Hristiyan)

3 – Belize (Hristiyan)

4 – El Salvador (Hristiyan)

5 – Guatemala (Hristiyan)

6- Güney Afrika (Hıristiyan)

7- Saint Kitts ve Nevis (Hıristiyan)

8- Bahamalar (Hıristiyanlık)

9- Lesoto (Hristiyan)

10- Jamaika (Hristiyan)

Dünyadaki en tehlikeli çetelerin isimleri:

1- Yakuza (ateist)

2 – Agbyros (Hristiyan)

3 – Wah Singh (Hristiyan)

4 – Jamaika Bossu (Hristiyan)

5 – Primero (Hristiyan)

6- Aryan Kardeşliği (Hıristiyan)

7- Kan (Hıristiyanlık)

8- 18. Sokak Çetesi (Hıristiyan)

9- Mungiki (Hristiyan)

10 – Mara Salvarucha (Hristiyan)

Dünyadaki en büyük Uyuşturucu kartellerinin isimleri:

1 – Pablo Escobar – Kolombiya (Hıristiyan)

2 – Amadou Carilo – Kolombiya (Hristiyan)

3 – Alman  Lider Carlos  (Hristiyan)

4 – Griselda Blanco – Kolombiya (Hristiyan)

5 – Joaquín Guzmán – Meksika (Hristiyan)

6 – Raphael Caro – Meksika (Hristiyan)

(Kaynak Mepa News/ 21 Kasım 2020)

Şüphesiz Müslümanların yaşadığı ülkelerin tamamında fuhuş, hırsızlık, alkol bağımlılığı, cinayet, tehlikeli çeteleşme, uyuşturucu vb. suç ve cürümler işlenmektedir. Ama yine de özellikle hiçbir İslam ülkesinin ilk 10’a girmemiş olması önemlidir.

1981 yılında Pakistan’a gitmiştim, 20 milyon nüfusu olan Karaçi’de tek bir cinayet işlenmişti. Oysa  New York’ta bir sene içinde işlenen cinayet sayısı 22 bindi.

Tabii ki söz konusu ülkelerde işlenen cürümler Hıristiyanlığa bağlanamaz. Elbette Hıristiyanlık da bu kötülükleri yasaklar. Bu cüremler/kötülükler işleniyorsa başka sebepler olmalı, buna bakmak lazım. Burada ana tema şu: eğer bu kötülükler Hristiyanlıktan kaynaklanmıyorsa neden İslam dünyasında her kötülük İslam dinine mal edilir; özellikle “şiddet ve terör?”

Bir Müslüman kötülük işliyorsa, mesela hırsızlık yapıyor, rüşvet alıyor ve ciya cinayet işliyorsa, bunu dini kendisine emrettiği için değil, dinine rağmen kötülük işlemektedir. Kur’an ve Sahih Sünnet, açıkça hırsızlığı, rüşveti, ayrıca insan öldürmeyi yasaklamaktadır. Bu durumda adı Müslüman şahıs bu kötülükleri işliyorsa kendisi suç/cürüm işlemiştir. Onun cürmü kesinlikle İslam’a mal edilemez.

Terör konusuna gelince!

Bernard Lewis şöyle diyordu: Terör belki Müslümanlıktan kaynaklanmıyor ama her terörist Müslümandır. Neticede Lewis’in dolaylı olarak anlatmak istediği terörün İslam’la zorunlu ilişki içinde olmasıdır. Bir uluslararası sempozyumda kendisiyle tartıştığım Şerif Mardin de “Korkarım terör İslam dininden teolojisinden kaynaklanıyor” demişti. İddiasına göre İslam dininin “müminleri üstün görmesi” ve aynı zamanda “cihadı emretmesi” Müslümanı terör yapmaya sevketmektedir. Şerif Mardin kuşkusuz tamimiyle yanılıyordu. Çünkü Müminlerin üstünlüğü ilahi hükümlere, helal ve harama, hukuka ve hukukun üstünlüğüne riayet demek olan “takvadadır. Cihat ise ganimet, siyasi ve askeri nüfuz temin etme, ganimet ve sömürü amaçlı olmaksızın sadece fi-sebilillah cehd ve mücahededir. Ki, Müslümanların işgal altındaki topraklarını ve yağmalanan kaynaklarını kurtarmak üzere giriştikleri savaş cihattır. Ve kesinlikle terörle ilişkilendirilmez.

Terör, şu veya sebep ve maksatla masum sivillerin (çocukların, kadınların, din adamlarının, savaşa katılmayan sivillerin) öldürülmesidir.

Bugün terörün en gaddar biçiminin İsrail tarafından Gazze halkına yapıldığını görüyoruz. Herkesin gözü önünde kadın, çocuk, yaşlı 20 binin üzerinde masum insan katledilir, bir şehir harabeye çevrilirken, Amerika ve Avrupa katliama “İsrail’in savunma hakkı” demektedirler.

Metin Göçmen

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.