islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3596
EURO
34,6202
ALTIN
2.382,24
BIST
10.181,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

Kudüs Tugayları İsrailli Rehineleri Müzakere Yoluyla Bırakmayı Planlıyor

Kudüs Tugayları İsrailli Rehineleri Müzakere Yoluyla Bırakmayı Planlıyor
13 Aralık 2023 09:28
A+
A-

İslami Cihat Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Tugayları’nın sözcüsü Ebu Hamza, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin özgürleştirilmesinin ancak dolaylı müzakere yoluyla ve tam bir ateşkes şemsiyesi altında gerçekleşeceğini bildirdi.

Ebu Hamza, Salı günü yayınladığı konuşmasında, “Dünyanın tüm güçleri bir araya gelse ve toplansa, tek bir mahkumu bile serbest bırakamayacaklarını” vurguladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun mevcut savaştan sonraki kaderini bildiğini ve “iktidarda kalabilmek için kaçmaya çalıştığını” belirterek şunları kaydetti: “Filistin direnişi savaş ne kadar sürerse sürsün teslim olmayacak ve beyaz bayrağı kaldırmayacak. Bu savaşta kazanma kararlılığından başka hiçbir şeyimiz yok”.

Ebu Hamza Kudüs Tugayları’nın İsrail güçleriyle sıfır mesafeden çatıştığını, onlarca kişiyi öldürdüklerini, yüzlercesini yaraladıklarını, ayrıca İsrail şehirlerini füzelerle, askeri kalabalıkları da havan toplarıyla bombalamaya devam ettiklerini söyledi. Direnişin “Siyonist-Amerikan işgaline karşı açık bir savaş yürüttüğünü ve milyarlarca Müslüman adına Mescid-i Aksa’yı koruduğunu” belirtti.

Ebu Hamza, Gazze’de yaşanan trajik duruma ve uygulanan ablukayla ilgili olarak Filistin halkına mesaj göndererek şunu söyledi: “Sizin koşullarınızda yaşıyoruz ve acınızı yutuyoruz, ama özgürlüğün ve onurun bedeli, yaşadığımız adaletsizlik ve zulümden çok daha büyük”.

Çevirmen: Tuğba Hamarat

Kaynak: www.aljazeera.net

 

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.