islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5143
EURO
34,9020
ALTIN
2.432,10
BIST
9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Küfürbaz Türkkan Milletten Değil, Partisinin Tribününden Özür Diledi

Küfürbaz Türkkan Milletten Değil, Partisinin Tribününden Özür Diledi

Türkkan Milletten Parti Tribününden Özür diledi
Bingöl’de kameralar önünde bir şehid ağabeyine küfreden İP’li Lütfü Türkkan, “Akşener’e hakaret eden bir kişiyi bölgeden uzaklaştırmak istedim” diyerek kendini savundu. Bir anda Türkiye’nin gündemii işgal eden ve kamuoyunda öfke oluşmasına sebep olan Türkkan, gece yarısından sonra yayımladığı videoda, “O sıkıntılı atmosferde hiç yapmamam gereken bir şey yapmışım, kötü sözler söylemişim. O yüzden bir kadın olması hasebiyle başta sayın genel başkanımızdan ve bütün kadınlardan, partililerimizden, arkadaşlarımızdan özür diliyorum” şeklinde bir açıklama yaptı.
Türkkan’ın şehit ailesi ve yakınları yerine Akşener ve İYİ partililerden özür dilemesi tepkileri daha da artırdı.

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, bir şehit yakınının kendisine gösterdiği tepkilere küfürle karşılık vermiş fakat olaya dair video kayıtları olmasına karşın, “Bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm halde bu kez ‘ağır küfür etti’ diye yayınlamışsınız” ifadeleriyle kendisini savunmuştu.

Şehit ailesini es geçip Akşener’den özür diledi
Küfrettiğini önce inkar eden Türkkan, gece yarısı Twitter hesabından bir video paylaşarak hatasını kabul etti. “Yapmamam gereken bir şey yapmışım, kötü sözler söylemişim” diyerek önceki ifadelerinin tersini söyleyen Türkkan, özrünü ise “Sayın genel başkanımızdan, partililerimizden, arkadaşlarımızdan…” diye sıraladığı kişilerden diledi. Şehit ailesi bu özür listesinde anılmadı.

Resim

Türkkan paylaşımında aşağıdaki ifadelere yer verdi:

• “Yaşanan talihsiz hadiseyle ilgili bu videoyu çekmeye karar verdim. Bingöl’de daha önce sayın Meral Akşener’e sosyal medya yoluyla hakaret ve küfür eden bir vatandaş karşımıza çıkarak, şimdi burada ifade etmek istemediğim birtakım lafları söylemeye devam etti. Ben de onu o kalabalıktan uzaklaştırmak isterken ciddi küfürlere de maruz kaldım. Onların bir kısmı videoda yoktu. Hatta söyledim, “küfür etme” diye birkaç kez ikaz ettim. Netice itibarıyla gelinen o sinir gerginliği, o sıkıntılı durum sonucu hiç yapmamam gereken bir şey yapmışım. Hakaret etmişim. Kötü sözler söylemişim. Bunlar hiç doğru olmayan, bana da yakışmayan ifadeler. Bunun farkındayım. Ben o yüzden başta bütün milletimizden, bir kadın olması hasebiyle başta sayın genel başkanımızdan ve bütün kadınlardan, partililerimizden, arkadaşlarımızdan da özür diliyorum. Doğru bir şey değildi bu yanlış bir şeydi ama o sinir gerginliği, o atmosferin getirdiği belki de fazla bir heyecan, doğru olmayan, bana da hiç yakışmayan, şimdiye kadar doğru bulmadığım, herkesi yadırgadığım bu konuda, böyle bir hata yapmaya sevk etti. Tekrar bütün milletimizden özür diliyorum. Bunun da kabulünü rica ediyorum. Teşekkür ederim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.