islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5861
EURO
34,7910
ALTIN
2.509,72
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kur’an Eğitimine Karşı Çıkan Özgür Özel’e Tepkiler Dinmiyor

Kur’an Eğitimine Karşı Çıkan Özgür Özel’e Tepkiler Dinmiyor
3 Ocak 2022 13:36
A+
A-

Başkent Kulisi programında Mehmet Acet’in sorularını cevaplayan, AK Parti Grup Başkanvekili Av. M. Emin Akbaşoğlu, CHP Grup Başkanvekili Özel’e, “Hakikaten çok talihsiz aynı zamanda hadsiz ve densiz bir açıklama” diyerek tepkide bulundu.

Kanal 7 ekranlarında Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi programının bu haftaki konuğu AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Av. Mehmet Emin Akbaşoğlu idi.

Akbaşoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan satırlar şöyle:

ÖZGÜR ÖZEL’İN TARTIŞMALI AÇIKLAMALARINA TEPKİ 

Hakikaten çok talihsiz aynı zamanda hadsiz ve densiz bir açıklama. Bu açıklamalar, baştan aşağı yalan ve iftira ile dolu. Tüm cümleleri belirli bir amaç için söylendiği ve hepsinin de gerçek dışı olduğunu ispatlayabiliriz. Burada Sayın Özel, 4-6 yaş yavrularımızla ilgili Diyanet İşleri’nin yapmış olduğu bu faaliyetlerle ilgili bir değerlendirmede bulunuyor. Yapılan her şey kanun ve yasalar çerçevesinde yapmış olunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görev ve teşkilatları ile ilgili bir kanunu var. Akidelere, ahlaki ilkelere dair toplumun aydınlatılmasıyla ilgili bir görev üstlenmiştir. Kendi görev alanı içerisinde bir fonksiyon icra ediyor. Bu yavrularımızla ilgili anaokulunda yapılan eğitimler neyse bu eğitimler kendilerine veriliyor ayrıca Kur’an-ı Kerim eğitimi de veriliyor.

“KENDİ DİNLERİNDEN HABERSİZ!”

Orta Çağ Zihniyeti diyor fakat dünyadaki tüm eğitimlerde o yaş gruplarına din dersi veriliyor. Kendi dinlerinden habersiz olanların bu Orta Çağ değerlendirmesi oluyor. Özel gibi kendi tarihinden bihaber olanlar bu konuda büyük bir yanılgı içerisindeler. Orta Çağ Zihniyeti derken kendisi İslam’ı ve Müslümanları kastediyor. Batı’da ilim bilim ve kilise çatışmasını bizim geçmişimize uyarlamaya çalışıyor. Bilimle İslam arasından asla bir çatışma olmamıştır. Orta Çağ Karanlığı Avrupa’nın yaşadığı bir gerçekliktir.

“ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDALAR”

İslam’ın Orta Çağı apaydınlıktır. Biz Türk milleti olarak Orta Çağı kapatmış ve yepyeni bir çağ açmış bir milletiz. Kendi tarihinden uzak siyasetçiler doğruyu ifade etmiyor. Milletimizin inançlarına yapılmış bir hakarettir! Sayın Özel ve Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm milletimizden özür dilemek zorundadır!

Bir taraftan Kılıçdaroğlu helalleşmekten bahsediyor. Fakat gerçek yüzünü CHP belli etti. Cehaletlerinin esiridirler. Kendilerine aydınlanmayı tavsiye ederim.

“KILIÇDAROĞLU FETÖ’CÜLERDEN TAKİYEYİ İYİ ÖĞRENMİŞ”

CHP’nin içerisinde bazı görüşler var. Mesela başörtülü kamu çalışanı olmaz gibi. Özel’in söylemlerinde olduğu gibi ya da CHP’nin birçok yöneticisinde olduğu gibi kafalarının arkasında olanı dışa vurma gibi, milletin değerlerine saldırmak gibi durumları ortaya koyuyorlar. Kılıçdaroğlu, FETÖ’cülerle iç içe olduğu için takiyeyi iyi öğrenmiş. Erdoğan’ı devirme planını bu şekilde gerçekleştirebiliriz diye bu yöntemi kullanıyor. Fakat makyaj geçiyor.

“KILIÇDAROĞLU NAMUS SÖZÜNÜ ÇİĞNEDİ”

Kılıçdaroğlu bazen namus sözü veriyor. Diyor ki “Hiçbir belediye işçisini kovmayacağız” fakat bu namus sözünü kaç kez çiğnedi. Bu benim namus sözümdür diyor ama namus sözünü çiğniyor. Bugün böyle diyor, herhalde toplum balık hafızalıdır diyor. Fakat millet görüyor.

Yarım doktor candan, yarım hoca dinden cennetten eder. Sayın Özel’in fetvalarına göre hareket edilemez. Anadolu Müslümanlığı çok saf çok tertemiz bir müslümanlıktır. Hepimiz Kur’an Kurslarına gönderilmiştir. Kimimiz İmam Hatip’te kimimiz camimizde hocamızdan bu İslamı bilgileri çocuk yaşta alırız. Ağaç yaş iken eğilir.

Anadolu’daki her insan Allah bir şeye haram demişse onu haram olarak kabul eder. Bunu inanç temelleri olarak kabul eder. Günahı işlemek başka bir şey, günaha günah değil demek başka bir şey.

İBB’YE ÖZEL TEFTİŞ İDDİASI

Bu konuyla ilgili 5-6 ay öncesinden yargıya intikal etmiş konular var. Bizzat terör örgütleriyle içli dışlı olan kişilerin İBB’de çalıştığına dair iddianame hazırlandı ve geçen hafta kabul edildi. Yargıya intikal etmiş bir konuyla ilgili idarenin teftiş yapma zorunluluğu vardır. İBB yönetimi kendi içerisinde de bunu yapmak zorundadır. Adli sicil kaydı daha farklı bir boyutu. Adli sicili temiz geldikten sonra da insanlar terörle bağlantılı olabilirler. Davranışlarına bakmak gerekir.

“YARASI OLAN GOCUNUR”

Herhangi bir suç işleme durumu varsa, ilgili işlemler yapılmalıdır. İBB’nin elaman alırken bu kişilerle ilgili gerçekten iltisak var mı gerçekten araştırması gerekir. Rutin bir çalışması tamamen olayı çarpıtarak tamamen siyasileştirerek oradan kendilerine çıkar sağlamaya çalışıyorlar. Hemen bir araya geldiler, ortak açıklama yaptılar. Yarası olan gocunur. Siz niye telaş içerisindesiniz.

Sayın basın sözcüsü diyor ki 16 milyon millete emanet. Siz ne yapıyorsunuz bu rutin bir işlem. Bütün bunlarla ilgili içli dışlı mısınız? Bu soruşturmada bunlar çıkar diye mi korkuyorsunuz?

“İMAMOĞLU ABRA KADABRA YAPARAK DURUMU KENDİ LEHİNE ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYOR”

Kendileri CHP’nin yetkilileri personel alımında diyor ki yüzde 35’i CHP’nin yüzde 15’i İYİ Parti’nin yüzde 50 de diğerleri diyor. Burada maddi rant dağıtımı söz konusu. İmamoğlu da Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanlığı yarışı içerisindeler. TÜİK’e gidiyor, MEB’e gidiyor, Kılıçdaroğlu’nun bir belediyeye gitsin ve 13 bin kişiyi kapının önüne koymasıyla ilgili helalleşsin. İşte o zaman samimi adımlar attığını görebiliriz. Bizim AK Parti olarak bir şey yapmamıza gerek yok. İmamoğlu kaç olayla ilgili sözler vermişti. Yılda 20 bin konut yapacağız dedi. 3 yılı geçti 60 bin kanıt nerde?

İmamoğlu, bir algı yönetimiyle, bir abra kadabra yaparak bu durumu kendi lehine çevirmeye çalışıyor. Biz de hakikaten ortaya çıkması için var gücümüzle sahadayız.

DEVLET ZAMLARI YANSITMADI

Aralık ayında bir dolarizasyon çerçevesinde 18 liraya gelen bir operasyona maruz kaldık. Dünya pandemi ile mücadele ediyor. Dünyada tüm fiyatlar yükseldi. Bütün dünyada enerji fiyatları arttı. Biz geçen yıl hem doğalgaz hem akaryakıtta destek verdik. Devlet, evlerimize bunları yansıtmadı. Devlet faturaların yüzde ellisini kendisi karşıladı. Yıllık harçlarla ilgili genel bir yıllık artışlar yapılır. Elektrik ve doğalgazla ilgili devletin desteklerin, yüzde 75’lerden yüzde 50’lere, yüzde 50’lerden yüzde 25’lere çektik.

Asgari ücrette olduğu gibi memurlarımıza ve emeklilerimize de enflasyonun üzerinde bir oranla zam yapacağız. Alım gücü artacak, çok da büyük atılımları yeni modelimizi hayata geçireceğiz. 2023’ün başında da bulduğumuz doğalgazı sisteme entegre ederek, vatandaşlarımıza bunu yansıtacağız.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.