islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

KUR’AN-I KERİME BASAN ADAM GÖZALTINDA

KUR’AN-I KERİME BASAN ADAM GÖZALTINDA
22 Ocak 2024 10:08
A+
A-

Sivas’ta, Safa Cami ve Kur’an Kursu Derneği seçiminde başkan adaylarından S.K’nın Kur’an-ı Kerim’i öpüp alnına koyduktan sonra, yere bırakıp üzerine basmasından sonra gözaltına alındı. Kur’an-ı Kerim’e basan adam, Sivas’ta ve Türkiye genelinde büyük tepki topladı.

S.K., hemen güvenlik güçleri tarafından yakalanarak  ‘Dini Değerleri Aşağılama’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı ise  soruşturma başlattı. Valilik’ten yapılan açıklamada olay, şiddetle kınanarak şöyle denildi:

“Yüce Kitabımıza yapılan bu aşağılık hareketi şiddetle kınıyoruz”

Safa Cami ve Kur’an Kursu Derneği’nde yaşananlar, bir taraftan tepki diğer taraftan ise üzüntüyle karşılandı.  Dernek Başkanı adayı S.K’nın ., camide gerçekleştirdiği bu iğrenç olay, dini değerlere saygısızlıktan öte değerlendirilmelidir.  Yorumlarına da neden oldu.

Olay Sivas’ta ve tüm Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. Ayrıca sosyal medyada da geniş yer bularak tepkilere sebep oldu.

HABER YORUM

Dini değerlere saygı, toplumun temel taşlarından olması gerekirken, dini değerlerin altüst edildiği bir toplumda yaşıyoruz.

Şunu ifade etmek gerekiyorki, Kur’an-ı Kerim’e basan adamın yaptığı, sadece bir kişinin hareketi olarak değerlendirilmemelidir. Bu olay yaşadığımız seküler ve laik hayatın, insanları getirdiği son nokta olarak görülmelidir.

Bu olayda en ilginç olansa, şahsın Kur’an- Kerim’i öptükten sonra bu çirkin fiili gerçekleştirmiş olmasıdır. Artık nasıl bir psikolojiye sahipse. İlkönce öpmesi ve daha sonra çirkin fiili gerçekleştirmesi, psikolojik olarak incelenmesi gereken bir vakadır.

Bu olaydan hareketle bazı gerçeklere değinmek yerinde olacaktır.

Artık eğitim sistemine el atma zamanı gelmiş ve hatta geçmektedir. Gençlerimizin bir kısmı deist, diğer kısmı ateist, diğer kalan kısmı da dine karşı olmasa da yanında duracak bilgiden yoksun durumdadır. Bir de buna Sosyal Medya ve televizyonun olumsuz etkilerini eklediğimizde “Kur’an-ı Kerim’i ilkönce öpen sonra da basan” tiplerin ortaya çıkması, kendi gidişatı içinde gayet doğaldır.

Maalesef cami cemaati dediğimiz kişilerin çoğunluğunun, yaşını başını almış olması ve  hayatı, cami, ev ve kahvehane arasında bir üçgene sıkışmış olması da eklenince, ortaya absürt olaylar çıkmakta, toplumumuz gereksiz yere gerilmektedir. Toplumu gereksiz yere germe hakkına da kimse sahip değildir.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.