islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

KUR’ÂN KURSLARI DA PASİF LAİKTİR VE LAİKLİĞE HİZMET EDİYOR

KUR’ÂN KURSLARI DA PASİF LAİKTİR VE LAİKLİĞE HİZMET EDİYOR
24 Haziran 2023 13:51
A+
A-

Adliyede Kuran kursu tartışması: İstanbul Barosu devreye girdi.

Önce haberin özetini okuyalım:

İstanbul Anadolu Savcılığı, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda hâkim, savcı ve personelin çocukları ve gençler için Kuran kursu açılacağını mesajla duyurdu.

Kartal Müftülüğü tarafından organize edilen ücretsiz yaz Kur’an kursu 7-20 yaş arasında kız-erkekler için açılacak. 3 Temmuz 2023’te başlayacak ve 11 Ağustos 2023’te sona erecek Kur’an kursu adliyenin mescidinde yapılacak. Mesajda personelin kayıt için adliye mescidi imam hatibini arayabileceği belirtildi.

ODATV,  İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç’ı aradı. Başkan Saraç konuyla ilgili  görüşleri kusmak için konuştu ve şöyle dedi:

Yargının kurucu unsurlarından savunma olarak, Adalet Bakanlığının idari denetimi altında bulunan Adliye binalarındaki laik hukuk düzenine aykırı uygulamalardan vazgeçilmesi ve yargının sorunlarının çözümlenmesi konularının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

ÜLKEMİZ LAİK OLDU DA DİN DÜŞMANLARIMIZ DA ÇOK

Bizde açılan Kurân Kurslarında namaz kılmak için gerekli olan  aptes bilgileri ile  başta Fatiha suresi olmak üzere olmak bazı surelerin okunuşu ile birlikte namaz kılmak  öğretilir. Ana babaya saygı ve yalandan sakınmak gibi bazı ahlaki ilkeler de hatırlatılır.

Kur’ân’ın eğitim, hukuk ve ekonomik ilkeleri gibi toplumsal hayata yön veren ilkeleri öğretilmez. Yasaktır da. Faiz zina ve eşcinsellik gibi haramlar da müfredatta yoktur. Bunlar çocuk yaştakilere zaten  öğretilemez. Aslında bunları öğretebilecek  bilgili ve bilinçli hoca da yok gibidir.

Her Müslüman çocuğu gibi adliye personelinin çocukları da bazı Kur’ân surelerinin okunuşu ile birlikte namaz kılmasını öğrenmeye ihtiyaçlı değil midir?

Adını koyalım. Laiklik tam bir dinsizliktir. Bizdeki laiklik savunucularının büyük kısmı da Din düşmanıdır. Kur’ân Kursu karşıtlığı da böylesi bir dinsizlik tezahürüdür.

TÜRKİYE MÜSLÜMANLARI PASİF LAİK OLDU

Yaklaşık bir asırlık uygulama, küçük bir azınlık dışındaki bütün Müslümanları pasif laik haline getirmiştir. Çünkü Kur’ân anlaşılmak ve uygulanmak için okunmaz.

Adliye mescidinde Kuranın anlamına değinilmeden Arapça lafzının öğretilmesi anlamına açılacak kurslar dahil Ülkemizdeki bütün Kurân kursları aslında laikliğin bekçiliğini yapmaktadır. Ama bizdeki laikler de cahil olduğu için görüşleri ve uygulamaları ile bindikleri dalı keserek zalimleşiyorlar.

Hulasa İsmailağacılar   ve Süleymancılar ve diğerleri de dahil bütün Kurs kursları yöneticileri ve öğreticileri – kendileri kabul etmeseler de-  pasif laikliğe  hizmet etmektedir.

Allah sonumuzu hayreylesin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.