islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4954
EURO
34,9187
ALTIN
2.437,70
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Kuveytli Diş Uzmanından ‘Temassız Diş Fırçası’

Kuveytli Diş Uzmanından ‘Temassız Diş Fırçası’

Mirat Haber Ajansı

Kuveytli bir periodontist, özel ihtiyaçları olan milyonlarca insan için ağız sağlığı hizmetinde devrim yaratması beklenen otomatik, eller olmadan kullanılacak bir diş fırçası icat etti. Dr. Muhammed Elmügahvi’nin icadının ayrıca yaşlı ve küçük çocukların dişlerini fırçalama konusunda daha bağımsız olmalarını sağlayarak bu süreçte özgüvenlerini artırması bekleniyor. Cihaz, üst ve alt dişler için gece koruyucusuna benzeyen ağızlık olmak üzere iki üniteden oluşmaktadır. Diğer ünite, emme ve kalibre edilmiş otomatik su ve diş macunu pompası ile bir tüp ile birinciye bağlanıyor. Normal bir diş fırçalama rutini sırasında kullanılan suyun yaklaşık yüzde ikisini kullanması da sistemi çevre dostu bir icat sınıfına sokuyor.

Sadece 20 saniye süren cihazla temizlik, bir pilot çalışmada etkinliğini kanıtladı ve yakında piyasada olacak. Katar Vakfı’nın 12. sezonunda Orta Doğu’daki en büyük buluş forumu olan yenilikçi “Bilim Yıldızları” TV programı, “Arap Mucit Ödülü” için yarışmak üzere binlerce kişi arasından bu buluşu seçti. Dr. Elmügahvi New York’ta öğrenim gördü ve şimdi Kuveyt’te çalışıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.