islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Kuzey Kore Evcil Köpekleri Yemeye Hazırlanıyor

Kuzey Kore Evcil Köpekleri Yemeye Hazırlanıyor
29 Ağustos 2020 12:13
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Kim Jong-un, evcil köpeklerin kapitalist çöküşün sembolü olduğunu ilan etti ve Pyongyang’daki köpeklerin toplanmasını emretti. Sahipler, sevdikleri evcil hayvanlarının ülkenin yiyecek kıtlığını çözmek için kullanılacağından korkuyorlar. Diktatör Kim, Temmuz ayında evcil hayvan sahibi olmanın artık yasalara aykırı olduğunu açıkladı ve evde köpek sahibi olmayı burjuva ideolojisinin bir eğilimi olarak kınadı. Yetkililer, evcil köpekleri olan aileleri tespit ettiklerini ve onları onlardan vazgeçmeye zorluyor ya da zorla el koyuyor. Köpeklerden bazıları devlet tarafından işletilen hayvanat bahçelerine gönderiliyor veya köpek eti restoranlarına satılıyor.

Yakın tarihli bir BM raporu, Kuzey Kore’deki 25,5 milyon insanın yüzde 60 kadarının, nükleer füze programları nedeniyle rejime uygulanan uluslararası yaptırımlarla daha da kötüleşen yaygın gıda kıtlığıyla karşı karşıya olduğunu belirtti. Köpek eti, Kore Yarımadası’nda uzun zamandır bir lezzetli gıda olarak görülüyor. Güney Kore’de köpek yeme geleneği yavaş yavaş azalmasına rağmen, ülkede her yıl tüketim için çiftliklerde tahminen 1 milyon köpek yetiştirilip kesiliyor.

ETİKETLER: Kuzey Kore
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.