islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5501
EURO
34,8968
ALTIN
2.425,49
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

“Kuzeydeki Yahudiler İsrail Topraklarına Gelmeli”

“Kuzeydeki Yahudiler İsrail Topraklarına Gelmeli”
16 Mart 2022 09:53
A+
A-

Bir Yahudi kehanetine göre; “Kuzeydeki Yahudilerin İsrail topraklarına gelmesi için savaş ve krizin olması lazım! Ayrıca evanjelistler de, Yahudilerde ve Şialarda gelecek Mesih’in hızlanması için tanrıyı kıyamete zorlamalılar. Bütün planlar bu aşamada gerçekleştirmek için elden ne geliyorsa yapılmalıdır…”

Bu kehanette bahsi geçen Kuzey Yahudileri Ukrayna Yahudileridir. Yukarıda saydığım kehanetten çok etkilenen muhafazakârlar şu soruları gündeme getiriyorlar;

 

  • Rus konvoyu Ukrayna’da ilerliyor ama müdahale yok, neden?
  • Ukrayna askerlerinin tamamı Kiev’de mi toplandı?
  • Danışıklı dövüşle sistematik/planlı bir şekilde Ukrayna topraklarında yaşayan Yahudiler kitlesel olarak İsrail’e göç etmeleri için mülteci haline mi getiriliyor?” diye soru cevap şeklinde durum değerlendirmeleri yapmaya çalışıyorlar. Bu sorulardan yapacağım çıkarımım şudur.

Bunlar BOP projesi üzerinde çok komplo teorilerinin etkisinde kalıp; “Kudüs merkezli yeni dünya düzeninin kuruluyor…” kolaycılığına bağlamaya çalışıyorlar mevzuyu. Hatta aynı kesimim içindeki bazı muhafazakarlarda; ‘Rusların tanklarla şehirde savaşamayacaklarını çok iyi bilen Ukrayna ordusu, Rus güçlerini şehre çekip şehir çatışması yapmak istediklerini, ABD tarafından bunun için eğitildiler” diyen stratejistler bile var.

Olup bitenler şudur.

Ukrayna’da barış ve anlaşma ihtimali artıyor. Ukraynalılar, ABD güdümündeki NATO ve ortaklarının küresel stratejilere kurban ve figüran edildiklerini anladıkça savaş iradeleri ve azimleri de yavaş yavaş kayboluyor. Rusya’nın, Ukrayna’daki askeri stratejik tesislerini vurmasının yanında, batı sınır bölgelerindeki NATO bağlantılı üs ve havaalanlarını vurması yabancı paralı savaşçı, mühimmat ve silah ile destek veren gönüllü asker sevkiyatını da durdurduğu için Rusya KİEV’e doğru adım adım ilerlerken, herhangi bir kuvvetli direnmeyle karşılaşmadan yoluna devam ediyor.

Muhafazakar Camianın Rusya Ukrayna melez savaşını anlamamaktaki ısrarları artık son bulmalı.

Çünkü Ukrayna konusu Rusya amacına ulaştığı için bitmiştir. Bundan sonra sırada Ukrayna Zelensky rejimi Kırım’ın Rusya’ya ait olduğunu tanıyıp NATO’dan vazgeçtiğini açıklaması olasılığı daha yüksektir. Siyaset ve dış politikada 24 saatte her şey değişebileceğini göz önünde bulundurursak, Türkiye bu krizde sürdürdüğü ulusal çıkar esaslı dış politikadan asla vazgeçmemelidir. Bölge ülkeleri ile uzlaşma/uzlaştırma çabalarını devam ettirmelidir. Kırım’ın statüsü konusunu da nihai çözüme ulaştırmada ulusal çıkar temelli politikaları da mutlaka göz ardı etmemelidir. Ukrayna’dan İsrail’e doğru olası Yahudi göçünü engelleyici akılcı yeni politikalar ve stratejiler üretmelidir.

Vesselam

Sadi ÖZGÜL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.