islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4470
EURO
34,7327
ALTIN
2.436,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Lütfü Türkkan’ı Protesto Mitingleri Yapılıyor

Lütfü Türkkan’ı Protesto Mitingleri Yapılıyor

Şehit ailellerinin İP’li Lütfü Türkkan ve partisine olan tepkileri dinmek bilmiyor. Yurdun bir çok yerinde Şehit dernekleri büyük tepkigösterileri yapıyor

Bugün Hakkari’de de Şehit ve Gazi aileleri dernekleri ile Şehit ve Gazi Sendikesı büyük bir protesto mitingi düzenledi. Yapılan mitinge vatandaşların yanısıra bir çok sivil toplum kuruluşları da katıldı.

Mitinge katılanlar, hiçbir taşkınlık yapmadan şehit bacısına ağır küfürler yapan Lütfü Türkkan aleyhinde slogan atarak Bulvar caddesine geldiler.

Mitingde bir konuşma yapan Hakkari Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, bugünkü protesto yürüşünün sebebinin Türkkan’ın Bingöl’de bir şehit abisine yaptığı sinkaflı küfür olduğunu belirtti.

 Adıyaman, Türkkan’ın PKK terör örgütü tarafından katlediler İsa Gümre’nin kardeyi Tahir Gümre’ye yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu ve bu kötü sözlerin sahibine iade edildiğini belirtti.

Bütün şehitlerimizi minnetle andıklarını belirten İbrahim Adıyaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Biz şehit aileleri; bu vatan uğruna kanlarını, canlarını gözünü kırpmadan feda eden aziz şehit ve gazilerimizin emanetleriyiz. Bizlerle aynı hissiyatı paylaşan tüm vatanseverlere buradan selam gönderiyoruz. Özellikle bu vatanın geleceğine talip olan siyasetçilerin bunu böyle bilerek konuşmaları temennimiz. Kimsenin aziz şehitlerimizi üzmeye hakkı yoktur. Siyasetçilerin toplumu birleştirici ve temiz bir dille konuşmaları gerekir. Daha şehit ailelerine bile nasıl konuşulacağını bilmeyen kişi, topluma karşı birleştirici bir dili nasıl kullanabilir? Bunun takdirini vatandaşlarımıza bırakıyorum. Bu kapsamda Lütfü Türkkan’a sesleniyoruz; ‘Eleştirilebilirsiniz, insanlar size tepki gösterebilir ama bunların hiçbiri sizin şehit yakınına arkadan koşarak sarılıp sakinleştiriyormuş gibi görünüp küfretmenizi haklı kılmaz ve bu durum sizin ne denli samimiyetsiz ve saygısız olduğunuzu gösterir.’ İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın şehit kardeşine ettiği küfrü, şehit ve gazi ailelerine yapılmış kabul ediyoruz, yapılan bu saygısızlığı nefretle kınıyoruz. Şehit ve gazi ailelerine küfür etme hadsizliğine ve terbiyesizliğine cüret etme cesaretini gösteren hiçbir parti ve vekil istemiyoruz. Lütfü Türkkan’ın derhal milletvekilliğinden istifa etmesini istiyoruz.”

İP’li Türkkanı telin mitingine katılanlar, basın açıklamasından sonra olaysız dağıldılar.

ETİKETLER: Lütfü Türkkan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.